REKLAMI GEÇ

Yasak ihlalinde ısrar edenlere ceza yağdı

Yasak ihlalinde ısrar edenlere ceza yağdı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yasaklara uymayanlara ceza yağdırdı. Son bir haftada sokağa çıkma kısıtlaması ihlali, maske takmama, sosyal mesafeye uymama ve karantinadan kaçma nedeniyle 424 kişiye 553 bin 250 lira para cezası kesildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2020 Pazartesi, 16:59

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hafta boyunca koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen kuralları denetlemeyi sürdürdü. Yine çok sayıda ihlal meydana geldi, yüklü miktarlarda cezalar kesildi.

KARANTİNADAN 29 KİŞİ KAÇTI
Koronavirüs testleri pozitif çıktığı ya da temaslı oldukları için evlerinde karantinada bulunması gereken 29 kişi, yapılan denetimlerde evlerinde bulunamadı. Halkın sağlığını tehlikeye atarak sokağa çıkan bu kişiler hakkında 91 bin 350 lira para cezası uygulandı, KYK yurtlarına yerleştirildi. Bu kişiler hakkında ceza davası da açıldı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İHLAL EDİLİYOR
Hafta içi akşam, hafta sonları da tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması en çok ihlal edilen kurallardan. Cumartesi günü 78, pazar günü 88 ve hafta içi 169 olmak üzere 21-27 Aralık tarihleri arasında 335 kişi sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etti. Bu kişilere toplam 351 bin 650 lira para cezası kesildi.

MASKE KURALINA UYMADILAR
Koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen en önemli kural maske zorunluluğu. Maske takmayarak hem kendilerinin, hem de diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye atan 32 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişilere 28 bin 800 lira ceza kesildi.

SOSYAL MESAFE KURALI
21-27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 28 kişinin sosyal mesafeye uymadığı belirlendi. Çoğunluğu mekanlarda olan bu kişilere toplamda 81 bin 450 lira para cezası uygulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı