REKLAMI GEÇ

Yaşlıları dolandıran sahte gelinler cezaevine gönderildi

Yaşlıları dolandıran sahte gelinler cezaevine gönderildi

Denizli’de 2 yaşlı vatandaşı evlenme vaadi ile dolandıran 3’ü kadın 5 şüpheli, JASAT’ın 3 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerden 1’i ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen 4 şüpheli cezaevine gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2021 Cumartesi, 11:00

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Kale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Beyağaç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kale ve Beyağaç’ta V.Ş. ile H.Y’nin evlenme vaadiyle dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Başlatılan soruşturma kapsamında 3 ay boyunca çalışma yapan ekipler, dolandırıcıların Huriye Ç.(44), Meryem Y.(42), Özlem K.(23),Özcan Ç. (45), Hüseyin K. (65) olduğunu tespit etti.  Şüphelilere yönelik Denizli, İzmir ve Muğla’da eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şüphelileri yakaladı.

Şüphelilerden Meryem K. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Öte yandan dolandırıcıların, dolandıracakları kişileri seçerken titiz davrandıkları, kandırabilecekleri yaşlı ya da bakıma muhtaç çocuğu olan erkeklerin tercih edildiği belirlendi. Dolandırma planının ise evlenecek kadınları getiren erkeklerin ve olayı organize eden kadının nakit para istediği, parayı aldıktan sonra evlenecek kadını evde bıraktıkları ve dolandırılan kişinin evinden ayrıldıktan birkaç saat sonra da evlenme amacıyla gelen kadının evleneceği kişiyi bir bahane ile evden bir şeyler almaya göndererek evden kaçtığı şeklinde gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Ayrıca, dolandırıcıların 2 kişiye daha evlilik için Özlem K’yı getirdikleri senet istedikleri, vatandaşların  kabul etmemesi üzerine teşebbüste kaldığı belirlendi.

Yorumlar

ibrahimdabancali   -  Bağlantı 17 Nisan 2021, 17:58

niye birini serbest birakiyorsunuz disarida bu isi rahat yapsin icerideki dort kisiyi baksin diyemi serbest birakiyorsun sayin savci efendi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı