REKLAMI GEÇ

Yaşlıları dolandıran sahte gelinler operasyonunda tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Yaşlıları dolandıran sahte gelinler operasyonunda tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Denizli’de 2 yaşlı vatandaşı evlenme vaadi ile dolandıran 3’ü kadın 5 şüpheli, geçtiğimiz hafta JASAT’ın 3 ilde yaptığı eş zamanlı yaptığı operasyonla yakalanmış, sahte gelinlere altın yerine kelepçe takılarak cezaevine gönderilmişti. 4 zanlının tutuklandığı operasyonu sürdüren ekipler elebaşı olduğu belirlenen iki zanlıyı daha yakaladı, mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2021 Salı, 16:37

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Kale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Beyağaç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kale ve Beyağaç’ta V.Ş. ile H.Y’nin evlenme vaadiyle dolandırılmasının ardından sahte gelin çetesini çökertmişti.

3 ay boyunca titiz bir soruşturma yürüten ekipler, sahte gelin çetesinin üyeleri Huriye Ç.(44), Meryem Y.(42), Özlem K.(23), Özcan Ç. (45), Hüseyin K.yı (65) yakalamış, mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4’ü tutuklanmıştı.

ÇETENİN ELE BAŞLARI FİRARDAYDI
Sahte gelin çetesinin ele başlarının firarda olması nedeniyle soruşturmayı sürdüren JASAT ekipleri kısa süre içinde sonuca ulaştı. Çetenin ele başları oldukları belirlenen Hüseyin H. (43) ile Ahmet F.yi (42) Muğla ve Denizli’de gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına aldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR
Gözaltına alınan Hüseyin H.nin 2 hırsızlık, 1 dolandırıcılık, suç eşyası satın alma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet, Ahmet F.nin de kasten yaralama, hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal etme suçlarından dosyalarının bulunduğu ortaya çıktı.

TUTUKLU SAYISI 6’YA YÜKSELDİ
Jandarmada işlemleri tamamlanan sahte gelin çetesinin 2 ele başı, adliyeye sevk edildi. İki zanlının da tutuklanmasının ardından olayda tutuklu sayısı 6’ya yükseldi.

Yorumlar

TALİP HOCA   -  Bağlantı 21 Nisan 2021, 15:09

BUNLARIN RESİMLERİ HERYERDE TEŞİR EDİLMELİ..MİLLET NE MAL OLDUKLARINI BİLMELİ…ASLA İŞ GÜÇ VERİLMEMELİ..SÜRÜNSÜNLER Kİ AKILLARI BAŞINA GELİR BELKİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı