REKLAMI GEÇ

Yaz geliyor, davetsiz misafirlere dikkat!

Yaz geliyor, davetsiz misafirlere dikkat!

Denizli Emniyet Müdürlüğü, havaların ısınması ve yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte kapı ve pencerelerin açık bırakılmasından kaynaklanan hırsızlıklara karşı dikkat çekti. Emniyet, “Kapınızı pencerenizi açık uyumayın, evden uzun süre ayrılırken de önlem alın” uyarısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2016 Cuma, 13:08

Denizli Emniyet Müdürlüğü yaz dönemlerinde artış gösteren hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşların alması gereken caydırıcı önlemlere dikkat çeken Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle yaz dönemlerinde pencerelerin açık bırakılmasına dikkat çekti.

SICAK HAVA DİYEREK KAPILARI AÇMAYIN!
Sıcakların artmasıyla birlikte bunalan vatandaşların balkon kapılarını ve pencereleri açarak uyuduklarını belirten Emniyet yetkilileri, “Açık bırakılan balkon kapısı ve pencere, hırsızların sizi kolay hedef seçmesine yol açar. Yatmadan önce kapı ve pencerelerin kapalı olduğundan emin olun” uyarısında bulundu.

Hırsızlıktan korunmanın en etkin yolunun önlem almaktan geçtiğini belirten yetkililer, güvenilir bir firmaya çelik kapı taktırılması ve betonlu sistemin tercih edilmesini tavsiye etti.

EVDEN UZUN SÜRELİĞİNE AYRILIYORSANIZ
Yaz dönemiyle birlikte tatil sezonunun da başlayacağına işaret eden Emniyet yetkilileri, evden uzun süre ayrılmadan önce yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Mutlakta evinizin ön ve arka kısmını ışıklandırın. Değerli eşyalarınızı ve mücevherlerinizi yanınıza alın, ya da güvendiğiniz birine teslim edin. Komşularınıza gideceğiniz yer ile ilgili bilgi verin, mutlaka telefon numaranızı bırakın.”

FALCI VE BOHÇACIYI EVE ALMAYIN
Hırsızlık olaylarının önemli bir bölümünün seyyar satıcı, falcı, bohçacı gibi bahanelerle eve girenler tarafından yapıldığını bildiren Emniyet yetkilileri, bu tür kişilere karşı da tedbirli davranılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı