REKLAMI GEÇ

19 Mayıs yoklaması aldılar

19 Mayıs yoklaması aldılar

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve kurtuluş meşalesini ateşlediği günün 96’ıncı yıldönümünde, Delikliçınar Meydanı’na yürüdü, burada yoklama aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2015 Salı, 15:40

Atatürk portresi baskılı tişörtleriyle ADD Denizli Şubesi önünde toplanan gençler, ellerinde “Türk Genci Atatürk Devrimlerinin ve Cumhuriyetin Sahibi ve Bekçisidir”, “Genciz, Güçlüyüz, Atatürkçüyüz” yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. Gazi Bulvarı’nda yürüyen ADD’li gençler, Delikliçınar Meydanı’nda demokrasi şehitleri Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu’nun aisimlerini okuyarak yoklama yaptı.

Soma’daki maden faciasında ve Gezi protestolarında hayatını kaybedenleri de unutmayan ADD üyesi gençler, burada bir de basın açıklaması yaptı. ADD Denizli Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Feyzi Tetik, Atatürk’ün 96 yıl önce milli mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştırdığını belirtti. Tetik, “Mustafa Kemal Atatürk, batılılara rağmen tam bağımsız, bir modern devleti kurmayı başarmıştır. 19 Mayıs 1919’un 96 ve derneğimizin 26’ın kuruluş yıldönümünde diyoruz ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Cumhuriyet ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla onbinlerce umut, cesur ve kararlı üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin içersinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen, kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı