REKLAMI GEÇ

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü renkli görüntülere sahne oldu

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü renkli görüntülere sahne oldu

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde, Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, mavi balonlarla yürüdü.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2018 Pazartesi, 12:32

Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi. ‘Otizm Fark et, Kabul Et, Bizimle Yürü’ sloganı ile yolan çıkarak, mavi balonlarla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Valilik önünde başlanan yürüyüş, Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerinden oluşan bando takımı eşliğinde Delikçınar Meydanı’na kadar sürdü.

Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Söylemezo, Denizli’de özel eğitim veren tek okul olduklarını belirterek, “Okulumuzu bize kazandıran Ali Abalıoğlu’na, desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Merkezefendi Kaymakamımız Şükrü Görücü’ye teşekkür ederiz” dedi.

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, “Çocuklara imkan verilince neler yapıyorlar görmüş olduk. Herkesin çocuklarımıza sahip çıkması gerekir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, farkındalık yaratmak istedik. Bu konuda destek veren okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehter Takımı gösterisini sergiledi.

Gösteri sonrasında Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerinden Yavuz Kavaklı şarkılar söyledi, arkadaşları da Kavaklı’ya dans ederek destek verdi.

‘Otizm Farket, Kabul Et, Bizimle Yürü’ sloganı ile birlikte mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Etkinlik, Yeni Cami önünde lokma ve çam fidanı dağıtımı ile son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı