REKLAMI GEÇ

21 yıldır dinmeyen acı

21 yıldır dinmeyen acı

Denizli Alevi Birleşenleri, Sivas olaylarının 21’inci yıldönümü nedeni ile anma etkinliği düzenlendi. Alevilere, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2014 Çarşamba, 20:46

Sivas Katliamı 21.yılında, Delikliçınar Meydanı’nda anıldı. Sivas katliamı olarak da bilinen Madımak Olayı 2 Temmuz 1993’te yaşandı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 Aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların 21’inci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma programına, Alevi ve Bektaşi dernekleri, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları katıldı.
denizli-madimak-anma-ic

Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şubesi hizmet binasından Çınar Meydanı’na düzenleyen yürüyüşle başlayan anma etkinliği, Saygı Duruşu ve 37 şehidin ismi okunarak yoklama yapılması ile devam etti. Anma töreninde Denizli Alevi Birleşenleri adına basın açıklamasını okuyan Melihat Çelik, “Dersim’in kayıp kızlarının yaşadığı acılardan da, Kızıltepe’de 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın öldürülmesinden de, 12 yaşındaki Berkin’in öldürülmesinden de, Cem Evi’nde vurulan Uğur Kurt’un ölümünden de sorumlu olan devlet aynı devlettir. Sivas katillerinin adını Madımak Oteli’ndeki anı panosuna yazdırarak acımızla adete dalga geçilmiştir” dedi.

Çelik, “Alevilere karşı uygulanan sosyal, kültürel, ekonomik kuşatma daha sistematikleşti. Bizzat başbakan kalabalıkların önünde huşu içinde Aleviliği, Alevileri yuhalatıyor. Nefret söylemiyle Alevileri hedef haline getiriyor, fişliyor” diye konuştu.
denizli-madimak-anma-ic-1

SOMA DA UNUTULMADI
Çelik’in açıklamasının ardından, Madımak Şehitleri için semah dönülerek sona eren etkinlikte, Soma’da yaşanan kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 301 işçide unutulmadı.

Bir vatandaş anma etkinliğine, başında baleti, elinde feneri ve eldivenleri ile katılarak maden ocağı işçilerini temsil ettiği etkinlik, “Bu dava burada bitmez”, “Çalışmadan geçinenler bizden değildir”, “Eşit yurttaşlık hakları istiyoruz”,”Cem Evlerine yasal statü istiyoruz”, “Zulüm ile Abad olanın sonu berbat olur” gibi sloganların yazılı pankartlarda damgasını vurdu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı