REKLAMI GEÇ

“2+2’yi kabul etmeyiz”

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, hükümetin yüzde 2+2’lik zam teklifini kabul etmeyeceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2009 Cuma, 16:25

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Denizli Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sert, hükümetin yüzde 2+2 şeklindeki zam teklifini kabul etmeyeceklerini ifade etti. Sert, “Ortalama enflasyon tahmini 5.3 iken, Kamu İşveren Kurulu’nun bize getirdiği teklif, 2+2. Bu rakam, mutabakat metnine kamu çalışanlarının imza atmasını isteyen bir teklif değil” dedi.

Memurlarla hükümet arasındaki, 2010 yılı zam görüşmelerinde, hükümetin ilk teklifini yüzde 2+2 olarak açıkladığını hatırlatan Sert, “Merkez Bankası’nın enflasyon hedefine baktığımız zaman, asgari 3.7, azami 6.90; ortalaması 5.3 iken, Kamu İşveren Kurulu’nun bize getirdiği teklif, 2+2. Bu rakam, mutabakat metnine kamu çalışanlarının imza atmasını isteyen bir teklif değil. Memur-Sen olarak söylüyorum; hem toplu sözleşme talebimize yönelik bir ifadenin yer almaması hem de önerilen rakam kamu çalışanlarına müjde olamamıştır” diye konuştu.

Bazı maddelerde iyileştirmelerin de kararlaştırıldığını belirten Sert, “Yüzde 100 yapılması üzerinde anlaştığımız 17 madde, üzerinde ortak çalışılıp özlük hakları boyutunda giderilmesi yönünde 18 madde var. Mali haklara ilişkin önemsediğimiz, çocuk yardımında 0-6 yaşın 0-14’e çıkarılması ve çocuk sınırlamasının kaldırılmasıydı. Yaşa dokunulmadı, ancak iki çocuk sınırlaması ortadan kalktı. İki çocuktan fazlasına yardım yapılmıyordu, şimdi çocuk sınırlaması kalktı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı