REKLAMI GEÇ

23 Nisan bayrakları Kadın Platformundan

23 Nisan bayrakları Kadın Platformundan

Denizli Kadın Platformu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gazi Bulvarı’nda Türk bayrağı dağıttı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2015 Çarşamba, 14:21

Denizli Kan Platformu Dönem Sözcüsü Cennet Kasapoğlu, düzenlediği basın toplantısında, TBMM’nin kuruluş günü olan 23 Nisan’ın Atatürk tarafından dünya barışının simgesi olarak çocuklara armağan edildiğini söyledi.

denizli-kadin-platformu-ic

23 Nisan tarihinin iradenin ulusa geçmesini simgelediğini vurgulayan kasapoğlu, “Ulu Önder Atatürk’e göre çocuklar milletin geleceği, cumhuriyetin bekçileridir. Çocuklara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak çocuklara armağan etmiştir. Yaklaşık 100 yıl önce ulusal irade padişahtan alınarak ulusun temsilcilerine devredilmiş, insanlar vatandaş olmanın, kendi kendine yönetmenin bilincine varmıştır” dedi.

Son yıllarda ulusal iradenin susturulğunu söyleyen Kasapoğlu, “ Birileri padişahlık özentisi ile ulusu yönetmeye başlamıştır. Çocuklara bayram armağan eden anlayıştan, çocuktan işçi, çocuktan gelin olunması beklenen anlayışa gelmiş bulunuyoruz. Bugün 95 yıl sonra, çocuklarımın tamamının eğitim hakkından yararlanamadığı, erken yaşta çalışmak zorunda kaldığı yada çocukla gelinler olarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldığı bir toplumun kadınları olarak sorumluluğumuzun farkındayız” diye konuştu.

Kadın Platformu üyeleri,basın toplantısının ardından Gazi Bulvarı’nda çocuklara Türk bayrağı dağıtarak onların bayramını kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı