REKLAMI GEÇ

4/C’nin iptali için 25 bin imza

Denizli’de, 4/C’nin iptali için, bir haftada toplanan 25 bin imza, bugün TBMM Başkanlığı’na gönderildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2010 Pazartesi, 18:15

TEKEL işçilerinin, 4 C’nin iptali için Danıştay’a gitme kararı almasının ardından, Denizli’de bir hafta önce İşçi Partisi tarafından başlatılan, 4/C’nin iptali ile ilgili imza kampanyası sona erdi. Kampanyaya yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Kampanyanın sona ermesiyle Delikliçınar Meydanı’nda toplanan TEKEL işçileri, İşçi Partisi üyeleri ve onlara destek veren bir grup, slogan atarak PTT Denizli Şubesi’ne kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan TEKEL işçileri, iki ayı aşkın bir süredir Ankara’da hak peşinde koştuklarını belirterek 4/C’nin iptal edilmesini istedi.

Eyleme destek veren Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay, toplanan imzaların TBMM Başkanlığı’na gönderildiğini belirterek, “TEKEL işçilerinin mağduriyetinin giderilmesi konusunda Başbakan’dan destek istiyoruz” dedi. Yürüyüş ve basın açıklamasının okunmasının ardından 5 kişilik bir grup, Recep Oktay başkanlığında PTT şubesine girdi. Recep Oktay, burada içinde imzaların bulunduğu paketin üzerine, “TBMM Başkanlığı Ankara” yazarak kendi cebinden kargo ücretini verip, imzaları PTT yetkilisine teslim etti.

BİR AYLIK OTURUM PARASINI TEKEL İŞÇİLERİNE BAĞIŞLADI
TEKEL işçilerine destek amacıyla yürüyüşe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Belediye Meclisi Üyesi Gökhan Dikmen de, basın açıklamasında yaptığı konuşmasında, işçilere destek amacıyla bir aylık oturum ücretini TEKEL işçilerine bağışladığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı