REKLAMI GEÇ

70. gününde Ankara katliamı

70. gününde Ankara katliamı

10 Ekim Dayanışması grubu tarafından düzenlenen “Seçim Sonuçları, Demokrasi Güçlerinin Ortak Mücadele Platformu İhtiyacı ve Örgütlenmesi” konulu panele, Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Korkmaz Tedik, Elif Kanlıoğlu ve Çamelili Gökhan Akman’ın aileleri de katıldı. Katliamın üzerinden 70 gün geçmesine rağmen faillerinin bulunamamasını eleştiren gözü yaşlı aileler, gerekirse bir dernek çatışı altında birleşip haklarını arayacaklarını ifade ettiler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2015 Pazar, 17:54

Denizli’de ÖDP, HDP, EMEP ile KESK, DİSK ve TMMOB il temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan 10 Ekim Dayanışması, “Seçim Sonuçları, Demokrasi Güçlerinin Ortak Mücadele Platformu İhtiyacı ve Örgütlenmesi” konulu panel düzenledi. “Ankara Katliamında hayatını yitirenler anısına gerçekleştirilen panele, 10 Ekim’de patlamada hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, Elif Kanlıoğlu’nun babası Ümit Kanlıoğlu ile Çamelili Gökhan Akman’ın annesi Kezban Akman, babası Mevlüt Akman ile birlikte çok sayıda partili ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Korkmaz Tedik, Elif Kanlıoğlu ve Gökhan Akman’ın anlatıldığı slayt gösterisinde, aileler gözyaşlarını tutamadı. Acıları yeniden tazelenen aileler, katliamın üzerinden 70 gün geçmesine rağmen hala faillerinin bulunup cezalandırılmamasını eleştirerek, gerekirse dernekleşerek haklarını arayacaklarını belirttiler. Acılı aileler moderatörlüğünü EMEP İl başkanı Özge Akkaya’nın yürüttüğü panelde, kendilerini ifade ettiler.

denizli-ankara-katmiami-70-ci-gunu-ic

SAVAŞIN KAZANANI KİM İSE FAİLİ DE ODUR
Patlamada hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, katliamın sorumlularının hala bulunamamasını eleştirerek, “Bu ülkenin başbakanı katliam sonrası ekranlara çıkıp ‘oylarımız arttı’ diyor, kazananı olduklarını açıklıyorsa. Bunun failleri da bellidir demektir. Biz çocuklarımızın ölüm raporunu bile alamıyoruz. Dava açılmasının engelleniyor. Ancak bu olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse dernekleşerek, adliye önünde, Meclis önünde nöbet tutacağız” dedi.

Oğlunun barış için Ankara’da olduğunu da vurgulayan Tedik, “Ben oğluma söz verdim. Onun taşıdığı barış bayrağını, barış için verdiği mücadeleyi bir adım daha ileriye taşıyacağım” diye konuştu.

BİRLEŞMEK VE HALK CEPHESİ OLUŞTURMALIYIZ
Kendisini demokrat, barıştan yana, sosyalist, devrimci olarak adlandıran herkesin örgütlenerek birleşmesi gerektiğini söyleyen Elif Kanlıoğlu’nun babası Ümit Kanlıoğlu ise, “10 Ekim’de kızımda başta olmak üzere herkes barış için gitmişti. Emekçi kendi hakkını savunmak, gençler geleceğine sahip çıkmak, Kürtler özgürlükleri için orada bulunuyordu. Oraya atılan bomba iktidarın ötekileştirdiği herkese atıldı. O nedenle artık bir halk cephesi oluşturmalıyız. Birlikte mücadele etmeliyiz. Bunun için gerekirse daha çok bedeller ödemeye hazırız” dedi.

denizli-ankara-katmiami-70-ci-gunu-icc

HESAP SORMASINI BİLMİYORUZ
ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım’a kadar geçen süreci değerlendirdi. Türkiye’de kanla, şiddetle beslenen bir iktidar olduğunu ileri süren Çoban, “1 Kasım’dan başarıyla çıkan iktidar, bugün Doğu’da katliamlarını devam ediyor” dedi.

HDP Denizli Eş Başkanı Nur Nisa Erişmiş ise konuşmasında , “Bu katliamlar ilk değil. Geçmişten günümüze kadar çok sayıda katliamlar yaşandı. Eğer onların hesabı sorulabilseydi bugün Doğu’da katiamlar yaşanmazdı. Deniz Gezmişlerin hesabını sorabilseydik, bugün korkmaz Tedikler aramızda olurdu” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı