REKLAMI GEÇ

ADD darbe girişimi ve sonuçlarını değerlendirdi

ADD darbe girişimi ve sonuçlarını değerlendirdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi ve sonucunda yaşananların tedirgin edici olduğunu belirtti. Çetin, “Gerilim gerçek ama bu taraflardan herhangi birisinin Türk halkının çıkarlarını temsil ettiği, demokrasi ve özgürlük yanlısı olduğu iddiası yalandır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2016 Pazartesi, 14:59

ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamayla, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimi ve ardından yaşananları değerlendirdi. Devlet ve silahlı kuvvetlerin içindeki farklı grupların arasında varlığı uzun zamandır bilinen gerilim ve çekişmenin silahlı bir çatışmaya dönüştüğünü öne süren Çetin, “Gerilim gerçek ama bu taraflardan herhangi birisinin Türk halkının çıkarlarını temsil ettiği, demokrasi ve özgürlük yanlısı olduğu iddiası yalandır. İktidarda dinci bir anlayış, ona darbe yapmaya kalkışan başka bir dinci oluşum. Her zaman olduğu gibi çıkar grupları, dinci güç odakları savaşmakta ama demokrasi değerleri kullanılmaktadır” denildi.

SELA TEPKİSİ
Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve çağdaş uygarlığın üstünü hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği noktanın kaygı verici boyutlara ulaştığına dikkat çeken Çetin, “15 Temmuzda, ülkenin dört bir tarafında camilerden sela okutularak insanların sokağa döküldüğü, tekbir sesleriyle yürüdüğü, cihat çağrılarıyla birlikte linçlerin görüldüğü karanlık bir gün yaşanmıştır. Bu çağrıların hala daha devam etmekte olması haklı olarak ülkemizin geleceği adına bizleri kaygılandırmaktadır” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEME SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Atatürk Cumhuriyeti’nden, tam bağımsızlıktan, gerçek demokrasiden yana olduklarını vurgulayan Çetin, iktidarını diktatörlükle sürdürmek isteyenlerin de, darbeyle askeri diktatörlük isteyenlerin de karşısında olduklarını, parlamenter sisteme her koşulda sahip çıkmaya devam edecekleri belirtti.

“ENDİŞEMİZ SİVİL DARBEYE DÖNÜŞMESİ”
Hükümete de seslenen Çetin, “Bugün halkımız, diktatörleşme sürecinin ürünleri olan baskılara, katliamlara alıştırılmaya çalışılmaktadır. İzlenen bölücü, ayrıştırıcı politikalarla halkı birbirine düşürenler görmezden gelinip, terörle yaşamaya alışmamız tavsiye edilmektedir. Endişemiz şudur: İktidarın bu darbe girişimi ortamında kendisine verilen desteği; eğitimde, ekonomide, dış politika ve yargıda yapmak istediklerini hayata geçirmek için sivil darbeye dönüştürmesi ve başkanlık ve anayasa değişiminin yolunu açmak için kullanmasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı