REKLAMI GEÇ

Karaca, Denizli’yi örnek gösterdi

Karaca, Denizli’yi örnek gösterdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Rize’de ADD şube binasına yönelik saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, hükümeti, devletin valilerini, emniyet müdürlerini Denizli’deki demokrasi inancını örnek gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2013 Perşembe, 18:04

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm yurt geneline yayılan eylemler sırasında Rize’de, aralarında ADD üyelerinin de bulunduğu demokratik kitle örgütleri temsilcilerine yönelik saldırıyı kınayan  ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca,  ADD Şube binasına yönelik saldırıda da  Rize valiliği ve emniyet yetkililerini sorumlu tuttu.

Karaca yaptığı yazılı açıklamasında, “Demokrasinin yerleştiği ülkelerde bir asker öldü diye başbakanlar seyahatlerini kesip ülkesine dönerken, ülkemizde 52 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısından sonra Başbakanın Amerika’ya gittiğini, içinde yaşadığımız zor günlere karşın da yine kaçar gibi yurt dışına çıktığını görmekteyiz. Bu yetmezmiş gibi, ülkeye dönmesi olası bugün için yandaşları ve provokatörler tarafından şaşaalı karşılama törenleri yapılarak gerginliğin daha da tırmandırılacağına ilişkin yaygın söylentiler dolaşmaktadır.
Başbakan, “% 50’yi zor tutuyoruz” ve “onların yüz bin topladığı yerde ben bir milyon toplarım” gibi sözleriyle halkı birbirine karşı kışkırtmıştır. Daha vahimi, böyle söylemekle belirli bir kesimin başbakanı olduğunu itiraf etmiştir. Bu ayrımcılık ve kışkırtmanın bir başbakan tarafından yapılması, tamamen meşruiyetini kaybettiğini göstermektedir” dedi.

Karaca, “Aralarında ADD derneğimizin de içinde bulunduğu demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri kışkırtıldığına inandığımız marjinal bir grup tarafından saldırıya uğramış ve canlarını kurtarmak için ADD Rize şube binasına sığınmışlardır. Olayların vahim sonuçlar doğurabileceğini bilmesi gereken Rize Valiliği ve Emniyet yetkilileri iç savaş çığırtkanlığı yapanları haklı çıkartırcasına yeterli güvenlik önlemleri almayarak, toplanan saldırgan grubu dağıtmamış, gece geç saatlere kadar DKÖ temsilcilerinin özgürlükleri kısıtlanmış, ülke genelindeki demokratik haklarını kullanan sırtlarında sırt çantası, ellerinde su şişesi bulunanlara gaz bombası ve tazyikli su sıkan güvenlik görevlileri, saldırganlara neredeyse çiçek atmıştır. Bundan cesaret alan saldırganlar onların gözü önünde ADD şube binasını taşlayarak cam ve çerçeveleri kırmışlar, hakaretler yağdırmışlardır” diyerek emniyet görevlilerinin sergilediği tutumu eleştirdi.

KARACA DENİZLİ’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Denizli Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün Denizli halkının demokratik tepkilerinin ifadesi olan eylemler sırasında sağduyulu yaklaşımları, eyleme katılan yurttaşlarımızın provokasyona yönelik davranış sergileyenlere karşı duruşları ve tutumları ile ilimizde süren demokratik ortam tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır. Gerçek demokrasi Denizli’de yaşanmaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneğini ve Atatürkçüleri, bu kışkırtmalara kulak asmadan ve alet olmadan demokratik tepkilerini göstermekten kimse alıkoyamayacaktır. Hükümeti, devletin valilerini, emniyet müdürlerini Denizli ilindeki demokrasi inancını örnek alarak yurdun bütün kesimlerinde eşit davranmaya,orantısız güç kullanmaktan vazgeçmeye, halkın “hükümet istifa” seslerine kulak vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı