REKLAMI GEÇ

ADD Denizli Şubesi’nden Elazığ’a yardım eli

ADD Denizli Şubesi’nden Elazığ’a yardım eli

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Elazığ’daki depremzedeler için düzenlenen kampanyayla toplanan yardım malzemelerini gönderdi. ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay,

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2020 Cuma, 18:31

Tüm Türkiye Elazığ’da yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması için seferber oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi de, bölgeden alınan bilgiler ışığında en çok ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin toplanması için kampanya düzenledi.

KISA SÜREDE YARDIM YAĞDI
ADD Denizli Şubesi üyelerinin ağırlıklı olduğu hayırseverler, kısa süre içinde imkanları doğrultusunda tedarik ettikleri yardım malzemelerini ADD Denizli Şubesi’ne teslim etti. Burada kolilenen yardım malzemeleri de kargo ile ADD Elazığ Şubesi’ne gönderildi.

Depremzedelere ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten ADD Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Elazığ’daki ADD yetkililerinden aldıkları bilgiler ışığında depremzedelerin en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerin tek tek tespit edildiğini söyledi. Kampanyanın da bu ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlendiğini anlatan Özbay, “Depremzede yurttaşlarımızın yanında olan üyelerimize ve hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Asıl beklentilerinin yıllardır toplanan deprem vergileri ile bu yaraların sarılması olduğunu anlatan Özbay, “Ancak, depremin hemen ardından Kızılay’ın ‘bir 10’ar lira daha verin’ dediğini duymak, bizleri gerçekten derinden yaraladı. Türk halkı bugüne kadar depremin yarattığı yaraların sarılması için ellerinden geleni yaptı, bundan sonra da yapmaya devam eder. Asıl bunun sorumluları taşın altına ellerini sokmalıdır” dedi.

Yaşanan acıların sebebinin depremden önce alınmayan önlemler olduğuna işaret eden Kadem Özbay, “Hasarlı binaların yıllardır bilinmesine rağmen gerekli adımların atılmadığını, önlemlerin alınmadığını gördük. Bugün bile hasarlı binalara ilişkin net tespitlerin yapılmadığı, halkın uyarılmadığı, iletişim eksikliğinin yaşandığı açıktır. Depremlerle yaşamasını bilmesi gereken bir ülkenin öncesi ve sonrasında yapması gerekenlerle ilgili sorumluların gereken hassasiyeti göstermediği ortadadır. Umarım bir kez daha böylesi acılar yaşamayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı