REKLAMI GEÇ

ADD Denizli Şubesi’nden müfredat tepkisi

ADD Denizli Şubesi’nden müfredat tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi üyeleri, yeni müfredata tepki için Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Yeni müfredat ile Atatürkçülük kavramının yok edilmeye çalışıldığını ileri süren ADD Başkanı Nihat Çetin, “Dindar ve kindar bir nesil projesi ile uyum içindeki yeni ders programlarını reddediyoruz” dedi. Grup açıklamanın ardından “Andımız”ı okudu, İzmir Marşı ile meydanı salladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2017 Perşembe, 18:56

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatına tepkiler artarak sürüyor. ADD Denizli Şubesi yönetimi ve üyeleri 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yeni ders programlarını protesto etti. Eyleme CHP İl Başkanı Teoman Sancar ile Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan da destek verdi.

ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Atatürk Cumhuriyeti’nin kazanımlarını, ilke ve devrimlerini yok etmeye kararlı zihniyetin yine bir saldırısıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanı’nın kamuoyuna müjde diye sunduğu ders programları üzerinde yapılan değişikliklerin art niyetli olduğunu öne süren Çetin, “Büyük önder Atatürk’ün eşsiz emaneti Cumhuriyet’in taşıyıcı kolonlarından laik eğitim anlayışını ısrarla çökertmeye çalışan zihniyetle cihat anlayışı ne yazık ki ders müfredatına sokulmaktadır” dedi.

Son ana kadar üzerinde ince çalışmalar yapıldığı iddia edilen müfredatın aslında yangından mal kaçırırcasına kısa zamanda ve şeffaf olmayan bir süreçte hazırlandığını ifade eden Çetin, asıl hedefin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

Çetin, “Bilimsel, çağdaş, laik eğitimden uzaklaştıkça ne dağıtılan tabletler, ne de akıllı tahtalar eğitimde çağ atlamaya yetmeyecektir. Böyle bir yapıyla bilimde, teknolojide ve hatta ekonomide kalkınma beklenemez. Çağdaş uygarlığa ulaşmak hayalden öteye geçemez. Yapılan müfredat değişikliğiyle bu yıl uygulanacak eğitim sisteminin kalkınmanın değil, geri kelmanın göstergesi olacağı kesindir. Çağdaş olmayan bir eğitimle Türkiye’ye, Türk çocuklarına ve Türk gençliğine yazık oluyor” dedi.

Çetin’in konuşmaları sık sık sloganlarla kesilirken, açıklamanın ardından okullarda yasaklanan “Andımız” okundu, İzmir Marşı dinlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı