REKLAMI GEÇ

ADD’DEN İSTİFA EDEMİYOR!

ADD’DEN İSTİFA EDEMİYOR!

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşananlar sonrası üyesi olduğunu açıkladığı ADD’ye istifa dilekçesi gönderen Vali Yavuz Erkmen’in istifa başvurusu işleme konulmadı!

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2009 Pazartesi, 18:34

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, geçit kortejine katılmasına izin verilmeyen ADD şubesine yapılan polis müdahalesi ve ardından yaşanan olaylar sonrası, ADD Bartın Şubesi kurucularından olduğunu açıklayıp, “Onlar Atatürkçü ise ben değilim” diyerek ADD Genel Merkezi’ne istifa mektubu göndermişti. Vali Erkmen’e, Denizli Gazetesi’nin duyurduğu istifa başvurusuna, ADD Genel Merkezi’nden yanıt geldi.

Yanıt mektubunda, Vali Erkmen’e başvurunun işleme alınmasının olanaksız olduğu belirtildi. Çünkü ADD Bartın Şubesi’nin kayıtlarına göre Vali Erkmen’in, 11 Ocak 1995’te üye olarak girdiği ADD Bartın Şubesi yönetimince, 1 Ocak 2005 tarihli kararla, “Üyelik aidatlarını ödemediği ve Bartın sınırları içinde yaşamadığı gerekçeleriyle” kaydı silinmişti.

İşte bu nedenle, zaten üyesi olmadığı bir kurumdan istifa edemeyeceği gerekçesinin dile getirildiği yanıt mektubunda yazılanlar, yalnızca bununla sınırlı değildi. ADD Genel Sekreter Yardımcısı Kazım Arslan, Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak, Vali Erkmen’in kendilerine gönderdiği istifa mektubunda yer alan ifadelerini de yanıtladıklarını ve gereken cevabı net bir dille mektupta verdiklerini söyledi.

Ancak, artık konunun kamuoyu nazarında tartışılmasını doğru bulmadıkları için mektubun içeriği konusunda bilgi verilemeyeceğini ifade eden Arslan, “Vali Bey üyelik durumunu bilmeden istifa etmek istemiş; ancak biz de genel merkez olarak üyemiz olmadıkları için talebi yerine getiremeyeceğimizi belirttik. Mektupta yazılan diğer ifadeler de Vali Bey ile yönetim kurulu arasında kalacak. ADD’ye yakışan da budur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı