REKLAMI GEÇ

AKUT Denizli gönüllüleri kentsel arama kurtarma eğitiminde

AKUT Denizli gönüllüleri kentsel arama kurtarma eğitiminde

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllülerini her türlü olaya karşı hazır tutmak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor. AKUT Denizli’nin 25 gönüllüsü, 2 gün süren kentsel arama kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2020 Pazartesi, 10:49

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli gönüllüleri, hayat kurtarmak adına her zaman hazır olabilmek için eğitimlerini sürdürüyor. AKUT gönüllüleri, 2 gün süren temel seviye kentsel arama kurtarma eğitimi aldı.

Eğitimlerin teorik bölümü DEGİAD, uygulama bölümü ise PASVAK’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. AKUT gönüllülerini eğitimlerinde Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da yalnız bırakmadı.

25 AKUT gönüllüsünün katıldığı eğitimlerde kentsel arama kurtarma faaliyetleri üzerine önce teorik bilgiler verildi. Gönüllüler daha sonra PASVAK şantiyesine geçerek, aldıkları teorik eğitimleri pratiğe dönüştürdü, kurtarma faaliyetleri gerçekleştirdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da AKUT kıyafeti giydi, bir süre eğitim faaliyetlerini takip etti.

Eğitimde, kentsel arama kurtarmada malzemelerin kullanımı, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, güvenlik ve tahliye prosedürleri, beton kesme makinesi ile temiz kapak açma, kırıcı ve delicilerle betonda geçit açma konularında çalışmalar yapıldı.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan AKUT Denizli gönüllüleri ileri seviye eğitimlerini 15-16 Şubat ve 21-22 Mart tarihlerinde Bodrum’da alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı