REKLAMI GEÇ

AKUT ekipleri eğitimde

AKUT ekipleri eğitimde

AKUT ekipleri, zorlu arazi koşullarında, gerçek operasyonları aratmayan zorlukta eğitimlerini sürdürüyor. AKUT Denizli ve Sarıgöl ekiplerinin 30 gönüllüsü ortaklaşa başarılı bir eğitim gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2016 Pazartesi, 10:15

Arama ve kurtarma faaliyetlerinde etkin rol üstlenen ve bir çok başarılı kurtarma operasyonuna katılan AKUT ekipleri, gönüllüleri her zaman hazır tutmak için eğitimlerini sürdürüyor.

denizli-akut-egitim-hayat-kurtarmaya-hazirlar-ic-2

AKUT Denizli ve Sarıgöl ekiplerine bağlı 30 gönüllü Sarıgöl’ün Sazlıkuyu mevkiinde bir araya gelerek gerçek kurtarma operasyonlarını aratmayan bir eğitime imza attı. Zorlu arazi şartlarında harita okuma, GPS, pusula kullanımı, arazide arama ve kurtarma konularında kapsamlı bir eğitim gerçekleştirdi.

Zorlu arazide mahsur kalan bir yaralıya en kısa sürede ulaşmanın hedeflendiği eğitimde ilk olarak ekipler gruplara ayrıldı ve harita üzerinde planlamalar yapıldı. Harita okuma ve pusula kullanmanın ön plana çıktığı eğitimde arama etabını başarıyla tamamlayan ekipler yaralıya ulaştı.

Yaralının güvenliğe alınmasını, kurtarma operasyonu izledi. Yaralıyı skede yerleştiren ekipler, zorlu doğa koşullarında koordineli bir şekilde yaralının en yakın sağlık birimine ulaştırılmasını sağladı.

denizli-akut-egitim-hayat-kurtarmaya-hazirlar-ic

İki gün süren eğitimlerin oldukça başarılı geçtiğini belirten AKUT Denizli Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yaşar Erdoğan, ekiplerin zinde tutulması için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Ekiplerin koordineli bir şekilde çalışarak eğitimlerini tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, “Umarız eğitimlerimizi gerçek şartlarda kullanmak durumunda kalmayız ama biz her zaman her şarta hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı