REKLAMI GEÇ

Alo Hayat Ağacı Hattı’na 2 bin telefon

Alo Hayat Ağacı Hattı’na 2 bin telefon

Türkiye Barolar Birliği’nin sosyal sorumluluk projesi “Hayat Ağacı” ile uyuşturucu bağımlılarının yaşama tutunmalarının sağlanması hedeflendi. Oluşturulan Alo Hayat Ağacı Hattı’na ise 1,5 ayda 2 bin telefon geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2015 Cumartesi, 17:36

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) sosyal sorumluluk projesi “Hayat Ağacı”nın tanıtım toplantısı Denizli Barosu Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ile Denizli Baro Başkan Yardımcısı Alparslan Oruç ile çok sayıda avukatın katıldığı toplantıda, Proje Koordinatörü Av. Tülay Bekar, İletişim Eğitmeni Ferda Çakmaklıoğlu, Başkent Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Erhan Büken, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Dr. Fahri Gökcen Taner ile Ankara Barosu Üyesi Değer Güngör, projeyi anlattı.

denizli-hayat-agaci-projesi-ic

NEDEN AVUKATLAR?
TBB Hayat Ağacı Projesi Koordinatörü Av. Tülay Bekar, Hayat Ağacı projesini yaklaşık 1.5 ay önce Ankara’da yapılan toplantı ile hayata geçirdiklerini, projeyle uyuşturucu kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturmayı ve toplum bilincini artırmayı amaçladıklarını belirterek, avukatların bu işi üstlenmiş olmasını“çok iyi sır tutarız” sözleriyle açıkladı.

AMATEM’LER YETERSİZ
Uyuşturucu kullanımının Türkiye’de ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekenBekar, “Geçtiğimiz yıl 40 bin kişi uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle hastaneye müracaat etmiş. Yatarak tedavi görmek isteyen 6 bin kişiden yalnızca 438’ine bu hizmet verilebilmiş. Bunlarında yalnızca yüzde 18’i tedavi olmuştur. Ancak bu sayıların sağlıklı olduğuna unanmıyoruz. Çünkü yaklaşık 1,5 ay önce hayata geçirdiğimiz ‘Alo Hayat Ağacı Hattı’nın 444 84 98 nolu telefonuna 2 bine yakın telefon geldi. O kadar ilginç, çaresiz durumlarla karşılaştık ki, bizim bile psikolojimiz bozuldu” dedi.

Hayat Ağacı Projesi’nde yalnızca avukatların değil, iletişim uzmanı ve psikologların da görev aldığını anlatan Bekar, tamamen gönüllük esasına dayanan bu çalışmada 7 gün 24 saat nöbet tutulduğunu,ancak AMATEM’lerin yetersiz kaldığını, birçok kez ‘yatak yok’ cevabı ile karşılaştıklarını, bu soruna çare bulunmasını beklediklerini söyledi.

“İLETİŞİM VE SEVGİ ÖNEMLİ”
Uyuşturucu ile mücadelede eğitim, aile içi iletişim ve sevginin önemine değinen İletişim Eğitmeni Ferda Çakmaklıoğlu, 0-6 yaş döneminde verilen eğitimin çocuğun geleceğini etkilediğini belirtti. Çakmaklıoğlu, “0-6 yaş gurubu çocuklarla iletişim kurarken kesinlikle ‘me’,’ma’ gibi olumsuzluk eklerin kullanılmaması gerekir. Ayrıca, sevgi, çocuğunuza sevginizi gösterin ve onları önemsediğinizi belirtin. İnanın çocukken verdiğiniz eğitimden eminseniz, ileriki yaşlarda korkmanıza hiç gerek yok” diye konuştu.

denizli-hayat-agaci-projesi-ic-1

“YEREL YÖNETİMLERE GÖREV DÜŞÜYOR”
Başkent Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Erhan Büken ise, koruyucu sağlık hizmetlerinin yeterince işlemediğinden yakındı. Uyuşturucu kullanma konusunda sağlıklı istatistik verilerin bulunmadığına işaret eden Büken, “Bu konuda yerel yönetimler çalışma yapabilir. Aile Hekimleri, Toplum Sağlık Merkezleri kendi bölgelerinde yapacağı her çalışma, inanın uyuşturucu kullanımı ile mücadele konusunda daha etkin olacaktır. Çünkü artık vatını kurtarmak değil milleti kurtarmamız gerekecek. Çünkü Uyuşturucu kullanma oranı yüzde17’ye ulaştı. Her 5 kişiden1’nin uyuştuğu milletten ne beklenebilir ki” dedi.

denizli-hayat-agaci-projesi-ic-2

“PROJEYE DESTEK VERİYORUZ”
Denizli Baro Başkan Yardımcısı Alparslan Oruç, Hayat Aracı Projesi’ne destek verdiklerini belirterek,
“Gençlerimizi, evlatlarımızı, toplumu bu girdaptan, felaketten çekip almak için hep birlikte savaşmak zorundayız. Gençlerimize, evlatlarımıza sahip çıkmak, bu toplumun bir parçası olarak üzerimize düşeni yapmak ve böylesine anlamlı sosyal sorumluluk projelerine katkı koymak adına Türkiye Barolar Birliği’nin geliştirdiği “Hayat Ağacı Projesi” ne Denizli Barosu olarak destek vermekteyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı