REKLAMI GEÇ

Avrupa’daki Denizlili dernekleri federasyon oluyor

Avrupa’daki Denizlili dernekleri federasyon oluyor

Avrupa’da kurulan Denizlili Dernekleri, Avrupa Denizlililer Derneği’nin ev sahipliğinde Leverkusen’de bir araya geldi. Toplantıda derneklerin tek bir çatı altında toplanması kararı alındı, Avrupa Denizlililer Federasyonu’nun kurucu yönetimi belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2017 Pazartesi, 11:12

Avrupa Denizlililer Derneği e.V., Solingen Denizliler Derneği e.V., Denizli Tutluca in Europa e.V., Denizli Kültür Derneği Bielefeld e.V. ve Belçika Denizlililer Derneği yönetim kurulları, Leverkusen’de Avrupa Denizilililer Derneği’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Avrupa’da etkili olan Denizli Kültür dernekleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen İnceören, derneklerin bir çatı altında birleştirmenin kaçınılmaz hale geldiğini, bunun da Avrupa Denizlililer Federasyonu olarak bir yapıya gidilmesi gerektiğini ifade etti.

FEDERASYON OLUŞUMU GERÇEKLEŞTİ
Açılış konuşmasında Ali İnceören’in teklif ettiği federasyon haline gelinmesi fikri, katılımcılar tarafından benimsendi. Federasyon kurulmasıyla ilgili ortak düşüncenin oluşmasının ardından zaman geçirilmeden Avrupa Denizlililer Federasyonu yönetim kademesi de belirlendi.

Federasyon yönetiminde Avrupa Denizlililer Derneği e.V. Başkanı Ali İnceören, başkan yardımcısı Murat Şahinarslan, yönetim kurulu üyesi Muhammet Tuncel, Solingen Denizliler Derneği e.V. Başkanı Murat Kaya, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özden ve Elif Can, Denizli Tutluca in Europa e.V. Başkanı Tayfun Dalkılıç ve yönetim kurulu üyesi Nevzat Dalkılıç, Denizli Kültür Derneği Bielefeld e.V. Başkanı Şakir Yelpaze ve yönetim kurulu üyesi Hasan Demirtaş, ile Belçika Denizlililer Derneği Başkanı Halil Girenizli ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Güldaş yer aldı.

Ayrıca dernek üyelerinden Huriye Kaya, Erkan Can, Erkan Çelik ve Erdoğan Çağdaş’ta toplantıda derneklerini desteklemek üzere programa dahil edildi.
Federasyon fikrinin oluşması ve alt yapının hazırlanmasının ardından 2018 hedefleri de belirlendi. Öncelikli hedef olarak “Avrupa Denizlililer Federasyonu”nun hukuki sürecin tamamlanması belirlendi.

FEDERASYONUN HEDEFLERİ BELİRLENDİ
Federasyonun 5 yıllık çalışma planının hazırlanması, Avrupa’da faaliyet gösteren diğer Denizli derneklerinin federasyona kazandırmak üzere ziyaretlerin gerçekleşmesi de çalışma programına alındı.

Federasyonun üzerinde hassasiyetle durması gereken konulardan birinin de 21. yüzyılda Avrupa’da yetişen yeni nesillere Denizli Kültür mirasının aktarılıp, çalışmalara etkin olarak dahil edilmesi konusunda Ar-Ge çalışması yapılması da benimsendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı