REKLAMI GEÇ

BARO BAŞKANI DEMİR, “GÖRÜŞLER DEĞİŞİR AMA BİZE HERKESİN İHTİYACI OLUR”

BARO BAŞKANI DEMİR, “GÖRÜŞLER DEĞİŞİR AMA BİZE HERKESİN İHTİYACI OLUR”

Denizli’de bir avukat daha cübbesini giydi. Baro Başkanı Adil Demir, hukuka herkesin ihtiyacı olduğunu bir kez daha yineledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2011 Perşembe, 19:34

Denizli Barosu’na yeni bir avukat daha katıldı. Av. Turan Özen’in yanında bir yıllık stajını tamamlayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Gülay Özcan, düzenlenen törenle cübbesini giydi. Denizli Barosu, Özcan ile birlikte 766 üye sayısına ulaştı.

Baro Başkanı Adil Demir, törende yaptığı konuşmada, “Bu ülkede mahkemeler başbakan astı, özel mahkemeler kurdu, başbakanlar cumhurbaşkanları idam edildi, şimdi parlamento kararıyla özür dileniyor. Onların mezarları anıt mezar yapılıyor. Yine bu ülkede bir kişiyi öldürmedikleri halde ülkede gençlik harekatına katıldılar diye gençler de idam edildi. Yargıadına adalet adına bunlar verildi. Bu idam edilenler unutulmadı. Ama idam kararına hakimler kimdir bilinmez. Bu bakımdan son zamanlarda sık sık yargının ve hukukun ülke gündeminde kalması çok büyük üzüntü veriyor. Türkiye’de bugün paşalar yargılanıyor. Ama aynı paşalar geçmişte olağanüstü dönemlerde kurdukları mahkemede başkalarını yargılayan kurumsal bir yerden geliyordur. Yani paşaların bile başbakanların olduğu gibi avukata hukuka ihtiyacı oluyor. Kendileri yetkiliyken kendileri görevliyken hukuku pek önemsemeyenlerin gün geldiğinde adalet nerede diyenleri hergün televizyonda görüyoruz. Makam mevki ne olursa olsun herkes yargılanabilir. Hukukçular yargılanamayacak bir kişi olmadığına inanır. Eğer hukuka aykırı bir şey varsa yargılanabilir. Türkiye’de herkes susturuluyor anlayışından uzak kalacak şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor. Yasal iktidarlar gelir geçer. Bugün başka görüş yarın başka görüş gelir ama kim gelirse gelsin biz hukukçular, hukuksuzlara dur demeliyiz. Bugün gazetecilere yapılan yargı olayları kamuoyunu aydınlatacak şekilde açıklamak zorundadırlar. Ülkede Korku imparatorluğu endişesi olur. Hukuk güvenliği kalmadığı kaygısı olur. Bu çok tehlikelidir. Adalet kaybeden ülkelerde barış güvenden bahsedilemez. Sıkıntılı olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı