REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı Demir’den sağduyu çağrısı

Baro Başkanı Demir’den sağduyu çağrısı

Denizli Baro Başkanı Demir, terör örgütüne tepkilerin, hukuk sınırları içinde gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Terörü lanetleyip, haklarımızı demokratik bir biçimde savunmamız gerekir. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Bunlara kanmayıp, birlik olmalı ve sağduyulu davranmalıyız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2009 Çarşamba, 18:30

Denizli Barosu’na, hukuk eğitimlerini tamamlayan ve avukatlık yemini ederek mesleğe başlayan iki avukat daha katıldı. Denizli Barosu’nda düzenlenen törende, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2008’de mezun olan Mehmet Kocatürkmen ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2008’de mezun Kürşat Karaman, avukatlık yemini etti.

Törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, DPT’nin kapatılması ve son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yorum yaptı. DTP’nin, Kürt kökenli vatandaşların görüşlerini, demokratik yollardan savunması gerekirken, terör örgütüyle bağlantısını koparamadığı için kapatıldığını belirten Demir, “Biz avukatlar, katılmadığımız görüşlerimizi de savunuruz. Ancak bir siyasi partinin, el ele kol kola olması bizi üzdü. Parti kapatılmasına esasen karşıyız ama bir siyasi partinin terör örgütüyle kol kola olmasına da karşıyız. Silahların konuştuğu yerde, hukuk susar. Herkesin, terörü en etkin biçimde lanetlemesini istiyoruz. Terör örgütü ile hiçbir şekilde muhatap olunmamalıdır. Öcalan’ın hücresi,15 cm küçüldü diye kan akıtıyorlar. Tüm bunlara vatandaşlar demokratik tepkilerini gösteriyor ancak hukuk sınırlarını aşan tepkiler de var. Devletin, biran önce vatandaşın terör nedeniyle oluşan zararını ödemesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın, terörü lanetleyip, haklarını demokratik bir biçimde savunması gerekiyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Bunlara kanmayıp, birlik olmalı ve sağduyulu davranmalıyız” dedi.

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, iki avukatın katılımı ile Denizli Barosu’nun daha da güçlendiğini belirterek, “Avukatlık mesleği bir hak arama mesleği ve adaletin temelidir. Avukatsız adalet, zulümdür” dedi. Demir, konuşmasının ardından Kocatürkmen ve Karaman’a, avukatlık yemini ettirdi. Yemin eden Avukat Mehmet Kocatürkmen’e cübbesini, Kocatürkmen’in staj avukatı Mehmet Ali Doğan, Kürşat Karaman’a ise staj avukatı İzzet Tekin giydirdi. Kocatürkmen’e Denizli Barosu rozetini staj avukatı Mehmet Altıntaş, Karaman’a ise Mehmet Sağkul taktı. Denizli Barosu Başkanı Demir ise yeni avukatlara, avukatlık ruhsatnamelerini verdi.

Kocatürkmen ve Karaman’ın katılması ile Denizli Barosu’nda avukat sayısı 730’a çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı