REKLAMI GEÇ

İlhan: “Hukuk üstün olmazsa kimse güvende olmaz”

İlhan: “Hukuk üstün olmazsa kimse güvende olmaz”

Denizli Barosu’nun Olağan Genel Kurulu sürüyor. Avukatlara ve davetlilere seslenen Baro Başkanı Müjdat İlhan, hukukun üstünlüğünün öncelikli olmadığı ülkelerde kimsenin güvende olamayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2018 Cumartesi, 12:57

Denizli Barosu’nun Olağan Genel Kurulu, Baro’nun Adalet Mahallesi’ndeki hizmet binasında sürüyor. Sabah saatlerinde başlayan avukatların yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul’da önce divan oluşturuldu, ardından da süreç başladı. Genel Kurul’a Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Yıldırım Aycan başkanlığındaki divanda İbrahim Açıkgöz, Fatma Atıcı Batcan ve Sibel Sarman görev aldı.

İLHAN AVUKATLARA SESLENDİ


Pazar günü bir demokrasi şöleni yaşayacaklarını belirten Baro Başkanı Müjdat İlhan, görev süreleri boyunca ekip odaklı ve sosyal projelere imza atan bir yönetim olmaya çalıştıklarını söyledi. Denizli Barosu’nda kayıtlı 1.173 avukatın görev yaptığın belirten İlhan, 22 komisyonun aktif çalışma içinde olduğunu, bu komisyonlarda da 354 avukatın görev yaptığını kaydetti.

Güçlü Baro’nun kurumsal kimlik ile var olacağının altını çizen İlhan, Baro yönetimi olarak meslektaşlarına hiçbir zaman boş vaatlerde bulunmadıklarını söyledi.

Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinin Müjdat İlhan, “OHAL kararı bizi birçok sorunla karşı karşıya bıraktı. Savunma mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız her sorunda vatandaşların da hakları ellerinden alındı” dedi.

Hukukun üstünlüğüne dikkat çeken Baro Başkanı İlhan, “Hukukun üstünlüğü öncelikli olmazsa, hiç kimse bu ülkede güvende olmaz. Bizim en fazla dile getirdiğimiz konu bu. Yerel ya da ulusal toplantılarda bunun altını sürekli çiziyoruz. Gerektiğinde de Türkiye Barolar Birliği’ne bu sorunları iletiyoruz” diye konuştu.

Adliye ve cezaevindeki olanaksızlıklar ile fiziki yetersizliklerden bahseden Baro Başkanı İlhan, “Özellikle cezaevinde görüşme odaları az, personel yetersiz. Bunları çözme adına Baro olarak çaba sarf ediyoruz” dedi.

138 fakültenin 108’inin öğrenci almaya devam ettiğini dile getiren İlhan, “Pamukkale Üniversitesi de Hukuk Fakültesi açtı ve 80 öğrenci aldı. Biz fakültelere karşı değiliz, ama akademik kadroyla desteklenmezse o fakülteye en yüksek puanla giren öğrenciler bile istedikleri eğitimleri alamıyor” dedi.

“YÖNETİMSEL ANLAMDA YENİ BİR DÖNEM VAR”


Türkiye’nin önünde yönetimsel olarak yeni bir düzenin bulunduğun anlatan Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Bu süreçte yapılacak yeni düzenlemelerde Adalet Bakanlığı öneriler bekliyor. Biz de bu süreçte üzerimize düşeni yapalım ve yeni düzene imzamızı atalım” diye konuştu.

ZOLAN: “HER ZAMAN YANININIZDAYIZ”
İlhan’ın konuşmasının ardından konuklara söz verildi. İlk konuşmayı da Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı. Zolan, “Bir avukat olarak yanınızda olmak istedim. Yoğun belediye çalışmaları arasında benim için bir oksijen oldu. Belediye olarak Baro Başkanlığı’nın her zaman yanındayız, destekçisiyiz” dedi.

ALAYONT İMAR BARIŞI’NA DEĞİNDİ
Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont da 500 kişilik bir sivil toplum örgütü olarak her zaman Baro’nun yanlarında olduklarını kaydetti. İmar Barışı Yasası’nı eleştiren Alayont, “Hala imar yasasından yararlanmak için kaçak yapılar yapılmaya devam ediyor. Bu konuda yetkili kurumlar çok yavaş davranıyor” dedi.

ADİL DEMİR DEMEK HİZMET DEMEK

Genel kurulun öğleden sonraki bölümünde ise diğer başkan adayı Adil Demir söz aldı. Tecrübeli olduklarını dile getirerek, avukatların sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların nasıl giderileceğinin yolunu da bildiklerini dile getiren Demir şöyle konuştu;

“Sosyal etkinliklerde bir araya gelemiyoruz. Ayrımcılık yapmadan bu tarz etkinliklerden herkesin faydalanmasını sağlayacağız. Adil Demir demek, hizmet demek. Baro binasının yanındaki arsaya göz koydum. Bunu Belediye Başkanımız Osman Zolan’a da söyledim. Buraya çok güzel sosyal tesis olur. Kin ve nefret taşımayan birisi olarak, ben ve ekip arkadaşlarım için sizlerden yetki istiyorum. Bizde bilgi var, tecrübe var, meslek aşkı da var.”
Adil Demir konuşmasının devamında avukatlık mesleğini yapanları karşılaştıkları sorunların çözümü hakkında neler yapabileceklerini anlattıktan sonra, tek tek listesinde bulunan isimleri sahneye çağırarak tanıttı. Adil Demir’in konuşmasından sonra Baro Genel Kurulu’nun ilk günü tamamlandı. Pazar sabahından itibaren ise oy kullanımları başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı