REKLAMI GEÇ

Baro’da seçim heyecanı

Baro’da seçim heyecanı

Denizli Barosu 45’nci kez sandık başına gidiyor. Müjdat İlhan ve Hakan İlhan’ın listeleri yarışacak. Kongrenin ilk gününe katılım yoğun oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2016 Cumartesi, 15:36

Denizli Barosu 45’nci Olağan Genel Kurulu başladı. Baronun Adalet Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasında gerçekleşen genel kurul iki gün sürecek. Kongrenin ilk gününe katılım yoğun oldu. İlk günkü konuşmaların ana teması FETÖ/PDY devlet yapılanması ve 15 Temmuz sonrasındaki yargı süreci oldu.

denizli-baro-secimi-genel-kurul-3

Divan başkanlığına Denizli Barosu eski başkanlarından İsmet Kayhan’ın getirildiği genel kurulda CHP milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli eski milletvekili Beyhan Aslan, Denizli Barosu eski başkanlarından Adil Demir’in de aralarında bulunduğu pek çok hukukçu söz aldı.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan yaptığı açılış konuşmasında 15 Temmuz sonrası sürece değinerek “Hakim ve savcıların herhangi bir oluşuma, cemaate ya da siyasete kanalize olmadan çalışma ortamlarının sağlanması gerekir” ifadesini kullandı.

denizli-baro-secimi-genel-kurul-1

Misafirler arasından söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin ilk avukat belediye başkanı olarak örnek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Atatürk Denizli’ye geldiğinde bu şehri ‘büyük köy’ olarak nitelemiş. Bizler 13 yıldır büyük bir köy olan Denizli’yi Büyükşehir haline dönüştürmek için çaba sarf ettik. 13 yıl sonra geldiğimiz noktada Atatürk Denizli’nin bu günkü halini görse eminim ‘Görmek istediğim şehir buydu’ diyecekti” diye konuştu.

Denizli Barosu’na geldiğinde nefes aldığını söyleyen Başkan Zolan “Her ne kadar 13 yıldır mesleğimi yapamıyor olsam da burası benim evim. Kentin belediye başkanı olarak Baromuza da katkı koymaya çalıştım bundan sonra da katkı koymaya devam edeceğim. Baromuzun her türlü organizasyonuna katılım gösterdim. Baronun önünü açmak bizim görevimiz. Aday olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Benim nazarımda hepsi kazandılar. Bu işler yorucu işlerdir. Bu görevlere talip olmak takdir edilmelidir” dedi.

FOTOĞRAF İÇİN SAHNEYE ÇAĞIRDI
Denizli Barosu’nda beş dönem başkanlık yapan Adil Demir ise konuşmasında FETÖ terörüne dikkati çekerek artık uzlaşı kültürünün yaygınlaşması gerektiğini savundu. Demir, “Bizi bir arada ancak hukuk tutar” dedi.

Demir konuşmasının son bölümünde her iki başkan adayı ile salonda bulunan eski başkanları bir araya getirerek fotoğraf çektirmek istediğini söyledi. Demir’in bu çağrısından sonra Denizli Barosu eski başkanları Behçet Çomakoğlu, İsmet Kayhan, Tuncer Yılmaz ve Adil Demir’in yanı sıra mevcut başkan Müjdat İlhan ile aday Hakan İlhan birlikte fotoğraf çektirdi.

Denizli eski milletvekili Beyhan Aslan ise konuşmasında terör örgütlerinin ülkeyi ele geçirme çabasına ilişkin değerlendirmesinden sonra yargıya olan müdahaleleri masaya yatırdı. Aslan, “Bir ülkede hakimler bir dönem kahraman bir dönem hain olamaz. Bu işleyişte bir yanlış var. Hakimler veya savcılar birileri adına karar veremez. Bu ne bir yapı olur ne de siyaset” diye konuştu.

Denizli Barosu’nun son dönemlerde büyük atılım gerçekleştirdiğine de değinen Aslan, “Biz çok ilkel şartlar altında baro toplantılarını gerçekleştiriyorduk. Böyle güzel bir binayı Denizlimize kazandıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAKAN İLHAN: ÖNCELİĞİMİZ MESLEĞİMİZ OLACAK
Başkan adaylarından Hakan İlhan kürsüye ilk çıkan isim oldu. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında millet olarak birlik ve beraberlik örneğinin sergilendiğini belirten Hakan İlhan, “Ülkemizi tehdit eden güçlere asla prim vermedik. Göreve gelirsek ekip ruhu ile çalışacağız. Siyasal hiçbir amaca çalışmadan, ötekileştirmeden önceliğimizde her zaman mesleğimiz olacak” dedi.

Avukatların yok edilmiş haklarını yeniden kazandıracaklarını ifade eden Hakan İlhan, “Avukatlık mesleği gün geçtikçe saygınlığını yitiriyor. Diziler ve medya yüzünden mesleğimiz ayaklar altına alınıyor. Haksız rekabeti önlemek için denetim kurulu kuracağız. Baro binasında kütüphane yapacağız. 2 dönemin yeterli olduğu başkanlık anlayışı ile göreve talibiz” dedi.

“HALKTAN YANA TAVIR KOYDUK”
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da meslektaşlarına seslendiği konuşmasında Türkiye’nin genel durumunu değerlendirdi, yaptıkları çalışmaları anlattı, planlarını paylaştı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından halktan yana tavır koyduklarını ve üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Müjdat İlhan, herkesin hukukun üstünlüğüne inanması gerektiğini vurguladı. Hukukun herkes için eşit olması gerektiğinin altını çizen Müjdat İlhan, “Adil yargılama hakkını herkese tanımalıyız. Hukuk, bağımsız olmalıdır. Ne bir grup, ne siyaset hukuka müdahale etmemeli, edememelidir” dedi.

“BU BİNA HEPİMİZİN ESERİ”
Denizli Barosu’nun uzun süredir hayalini kurduğu binasına kavuştuğunu anlatan Müjdat İlhan, “Bu eseri hep birlikte ortaya çıkardık. Hep birlikte başardık. Sizler çok daha iyisine layıksınız. Biz de daha iyisini yapabilmek için yeniden destek istiyoruz” dedi.denizli-baro-secimi-genel-kurul-2

“SOSYAL ETKİNLİKLER DAHA DA ARTACAK”
İlhan, görevleri süresince sosyal etkinlikleri artırdıklarını, meslektaşlarına yönelik organizasyonlara ağırlık verdiklerini belirterek, yeni dönemde de bu yoğunluğun süreceğini kaydetti.

YARIN OYLAMA YAPILACAK
Halen devam eden genel kurulda adayların çalışmaları sürüyor. Mevcut Başkan Müjdat İlhan’ın ekibinde Burcu Aybey, ÖzgeAbakay, Erhan Balaman, Erman Yarışan, Emin Eren, Halil Akçil, Hasan Ozan Orpak, İsmail Özgür, Mustafa Yıkar ve Veli Deveciler yer alıyor.

Hakan İlhan’ın başkan adaylığındaki yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Zehra Demirci, Saniye Ötkün, Fatma atıcı Bakcan, Mehmet Altıntaş, Osman Sivri, Bülent akbulut, Uğur Balay, Ufuk Kök, Engin Yıldız ve Evrim Başeren.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı