Başarılarının ödülü Çanakkale oldu

Denizli İl Özel İdaresi, geçtiğimiz hafta merkez ve çevre köylerde derslerinde başarılı olan ve özellikle başka illeri gezme imkanı bulamayan toplam 640 öğrenciyi iki grup halinde 3’er gün Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları gezdirdi.
/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2012 Cumartesi, 10:45
İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında Çanakkale’ye üçüncü geziyi düzenlediklerini belirterek, “Çanakkale gezisi ile öğrencilerin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini artırmak, şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek ve kahramanca bir mücadelenin verildiği Çanakkale muharebelerinin yaşandığı yerleri görmelerini amaçladık. Öğrencilerimizin geçmişini daha iyi anlamaları ve bu ülkenin nasıl kazanıldığını görmeleri için yapılan bu gezi sayesinde bu tarihi bölgeleri görme fırsatı elde ettiler. Tarih bilinci, tarih şuuru dediğimiz şey biraz da o mekânları gezerek öğrenilir” dedi.
Ööğrenciler, gezi kapsamında rehberler eşliğinde Çanakkale’de Namazgah Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Anzak Koyu, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı, Gerçek Şehitlik, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Sebdilbahir ve Yahya Çavuş Şehitliği ziyaret etti.