REKLAMI GEÇ

Basın Bayramınız kutlu olsun

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, tüm basın mensuplarının, basından sansürün kaldırılışının 100. yılında, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2008 Çarşamba, 00:00

Bundan tam 100 yıl önce, 24 Temmuz 1908’de, Türk basınından sansür kaldırıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1946’da, ilk sansürsüz gazetenin basıldığı 24 Temmuz günü, Basın Bayramı ilan edildi. O günden bu yana Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz nedeniyle bir açıklama yayınlanan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk,

tüm basın mensuplarının bayramını kutladı. Öztürk, “Saydam bir yönetimin ve demokratik sistemin temel koşullarından biri iletişim özgürlüğüdür. İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Dünyanın dört bir yanında yaşanan çeşitli olaylar, gelişmeler ve yenilikler hakkında halkın bilgi almasını sağlayan, yani bilgi alma hakkımızın en önemli basamağını oluşturan kişiler basın çalışanlarıdır. Halkın bilgi edinme hakkının kullanılması için günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalışan, kamuoyunun aydınlatılması görevini, tarafsız ve doğrunun yanında yer alarak gerçekleştiren basın çalışanlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bizde Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, siz değerli meslektaşlarımızın Basın Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Vali Yavuz Erkmen de bir mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının bayramını kutladı. Basın kuruluşlarının Türkçe’nin kullanılmasına ve korunmasına önem vermesi gerektiğini belirten Vali Erkmen, “Sansürün kaldırılması ve Basın Bayramı vesilesiyle ilimizin gelişimine ve demokratik işleyişe karşı sorumlu çalışmalarından dolayı tüm basın mensuplarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ta gün nedeniyle yayınladığı mesajında, “Gelişen teknoloji ve basın yayın araçları sayesinde hızla küçülen dünyadaki olayları ve gelişmeleri anında okurlarına ulaştıran, kamuoyunu bilgilendiren basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım. Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve sürdürülebilmesi basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. Ayrıca basın yayın çalışanlarının görevlerini daha iyi yapabilmelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemelerin hemen hayata geçirilmesi aynı zamanda çağdaş toplum olmanın bir gereğidir”

cümlelerine yer verdi.

Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, yaşanan sıkıntılara karşın Türk basınının, her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tuttuğunu, demokrasinin ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunduğunu, gericiliğe ve bağnazlığa ödün vermediğini, kamu yararını ve ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren tüm konularda sorumlu ve duyarlı yaklaşımlarını Cumhuriyet’in değiştirilemez niteliklerine bağlılıkla sürdürdüğünü belirtti.

Yurdakul, “Görevini yaparken yaşamını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basınımızın sorunlarının bir an önce çözülmesini umut ediyorum. Sansürün kaldırılışının yılı dönümünde basınımıza, özgür, ilkeli ve yansız bir anlayışla yürüteceğine inandığım çalışmalarında başarılar, basın dünyamızın değerli çalışanlarına esenlikler diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı