REKLAMI GEÇ

Başkan adayları kent sorunlarını masaya yatıracak

Başkan adayları kent sorunlarını masaya yatıracak

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu 1-2 Mart tarihlerinde “Denizli Kent Sempozyumu” çalışmasıyla Belediye Başkan Adaylarını bir araya getirecek. Sempozyumda özellik kent sorunları ve çözüm yolları konularında görüşler belirtilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2019 Perşembe, 16:05

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu,“Denizli Kent Sempozyumu” adı altında konferans düzenliyor. 1-2 Mart tarihlerinde gerçekleşecek konferans, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda yapılacak. İlk gününde kent sorunlarının ve çözüm yollarının paylaşılacağı konferansın ikinci gününde ise Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları bir araya gelecek.

Yapılacak olan sempozyum çalışmasını Denizli Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu’nda yaptığı basın toplantısı ile açıklayan ve bilgi veren TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mehmet Sarıca, sempozyum boyunca 17 ayrı sunumun gerçekleştirileceğini belirtti.

“Evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığıbir süreci yaşamaktayız” diyen İKK Dönem Sözcüsü Sarıca, “Hepimizin ortak değeri olan kamusal alanların planlama süreçleri ile birer rant yaratma ve paylaşma aracına dönüştüğü, kamusal hizmetlere erişimde müşteri odaklı bir anlayışın benimsendiği ve özellikle kentsel dönüşümadı altında toplumun büyük bir kesiminin, başta barınma olmak üzere eğitim, sağlık, kültür vb. temel haklarından yoksun bırakıldığı bir kentleşme süreci ile karşı karşıyayız” dedi.

Açıklamasının devamında “Bizler, toplumsal gelişme ve çağdaş yaşamın gerektirdiği kentsel yaşam kalitesine ulaşılabilmesi için sorumluluğumuz gereği, mevcut politika ve uygulamalardan farklı bakış açıları sunmayı ve kentlerin yaşanabilir niteliklere kavuşmasını hedeflemekteyiz” de diyen Sarıca, “Bu hedef doğrultusunda düzenlenecek Denizli Kent Sempozyumu, doğrudan mesleki uygulama alanımıza giren kent sorunlarına ilişkin olarak yerel yönetimler, planlama, kentleşme, kamu kaynaklarının dağılımı, yapı denetimi, risk-afetler, çevre, altyapı, enerji, kentsel koruma, kentsel dönüşüm, kent demokrasisi temalarındasöz, yetki ve karar alma süreçlerini demokratikleştiren bir kent yaşamının örgütlenebilmesi yolunda önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.

Denizli Esnaf Sarayı’ndaki sempozyumda Sürdürülebilir Kentler, Kente Güncel Yaklaşımlar, Büyükşehir Olmanın Etkileri ve Ulaşım, Kent ve Çevre Sorunları ve Kent ve Peyzaj başlığı altında 17 bildirinin paylaşılacağı açıklandı. Diğer taraftan Sempozyumun ikinci gününde ise Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile birlikte İlçe Belediye Başkan adaylarının dasempozyuma katılacağı belirtilerek, “Kentine sahip çık” adı altında bir forum düzenleneceği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı