REKLAMI GEÇ

BHH’den geleceğinize sahip çıkın çağrısı

BHH’den geleceğinize sahip çıkın çağrısı

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Denizli Meclisi, öğrencilere “geleceğinize sahip ıkın” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2015 Çarşamba, 14:17

BHP Denizli Meclisi’nden yapılan açıklamada, son Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar çerçevesinde siyasal iktidarın çocukların özgür düşünen, özgüvenli, akla, bilime dayanan yurtaşlar olmalarını ve hak arama bilinci kazanmalarnı istemediği ifade edildi.

İktidarın dinselleştirme ile özelleştirmeyi aynı sürecin birbirini tamamlayan boyutları olarak uygulamaya koyduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Kız çocuklarını 9 yaşından itibaren başörtüsüne sokmak, küçük yaşta evlendirmek, aile ve mahalle baskısıyla gerici düzenleri içinde sindirmek istiyorlar. Kadını eve hapsetmek, sadece çocuk bakan, ev işlerini yapan, kendi ayakları üzerinde durmayan bir konuma sıkıştırmak istiyorlar. Gerici eğitim düzeninin en çok da kız çocuklarının geleceğini hedef aldığını görmek hiç de zor değil.”

İşte bunun için laik-bilimsel eğitim en çok da ezilenlerin, kadınların, çocukların, emekçilerin ihtiyacıdır. Yolsuzluklar, ekonomik ve siyasal çıkarlar için sömürülmesine karşı gelen inançlı insanların ihtiyacıdır. Emekçi çocuklarının, kadınların, hepimizin ihtiyacıdır laiklik.

Laik-bilimsel eğitim anlayışı sorgulatır, aklı-bilimi öne çıkarır. Özgürlük ve sosyal eşitlik için özgürlükçü ve eleştirel bir eğitimin okullarımızda hakim hale getirmesi mücadelesi zorunludur.

Öğrenciler! geleceğinize sahip çıkın. Liselerde, üniversitelerde gericiliğe karşı bilimsel-laik eğitim barikatını birlikte kuralım. Öğretmenler, 13 Şubat günü, dinci-baskıcı dayatmalara, sendikal-siyasal baskılara, fişlemelere karşı hizmet üretmeyin.

Öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle hep birlikte bu gidişe bir dur diyelim.

Gelin, 13 Şubat Cuma günü saat:12.30’da Candoğan Parkı’nda buluşup, bir kez daha laik ve bilimsel eğitim istiyoruz diye haykıralım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı