REKLAMI GEÇ

Bir uyarı da Basmacı’dan

Bir uyarı da Basmacı’dan

Çevre Mühendisleri İl Temsilcisi Tevfik Basmacı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde alarm zilleri çaldı. Basmacı, ilimizde çevre sorunlarının başında içme sularının geldiğine dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Çevre Mühendisleri İl Temsilcisi Tevfik Basmacı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada içme suyu ve atık sulara dikkat çekti.

Denizli’nin çevre sorunlarının başında içme sularının geldiğini dile getiren Basmacı, ayrıca Gökpınar Barajı havzasının korunması için gerekli çalışmaların yapılması ve ilimizin su sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemin alınması gerektiğine işaret etti.

Basmacı, “Çevre ve çevre kirliliği konuları son 50 yılda dünyayı tehdit edecek düzeylere ulaşmıştır. Tehdit boyutu arttıkça, insan sağlığı ve yaşamını olumsuz etkilemeye başladıkça toplumda çevreye karşı duyarlılıkta artmıştır. İlimizde de Çevre sorunlarının başında içme suyu kaynaklarının korunması, atık su, hava kirliliği, gürültü kirliliği ve her türlü atık gelmektedir. Gökpınar barajı havzasının korunması için gerekli çalışmaların yapılması ve ileride ilimizin su sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemin alınması gerekmektedir. Nehirlerin ve denizlerin kirlenmemesi için, atık su üreten tesislerin mutlaka atık su arıtma tesislerini yapmaları ve atık sularını arıttıktan sonra alıcı ortamlara deşarj etmeleri gereklidir. İlimizde özellikle kışın emisyon sınırlarını aşan hava kirliliğini önleyebilmek ve temiz bir hava teneffüs edebilmek için kullanılan yakıtların Mahalli Çevre Kurulu tarafından izin verilmiş uygun yakıtlar olmasına dikkat edilmelidir. Halkımızın ısınma amaçlı olarak doğalgaza geçişini kolaylaştırıcı şartlar sağlanmalıdır. Doğalgaz maliyet olarak da cazip hale getirilmelidir. Temiz bir hava teneffüs edebilmek, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşayabilmek üzere herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı