REKLAMI GEÇ

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ’NDEN PROTESTO

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ’NDEN PROTESTO

Birleşik Haziran Hareketi, ENSAR Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda meydana gelen çocuk tecavüzlerine yönelik protestolarını sürdürüyor. “ENSAR’I değil, çocukları koru” pankartıyla eylem yapan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, sorumluların cezalandırılmasını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da istifasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2016 Cumartesi, 15:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi önünde bir araya gelen Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, açtıkları “ENSAR’ı değil çocukları koru” pankartıyla ENSAR Vakfı’na bağlı yurtlarda meydana gelen tecavüzleri protesto etti.

Sık sık slogan atarak ENSAR ve tecavüzleri kınayan grup adına açıklamayı Merve Bal yaptı. Karaman’da ENSAR Vakfı ve KAİMDER’e bağlı ev ve yurtlarda ortaya çıkan 45 çocuğa tecavüz olayından sonra sistemin pisliklerinin çorap söküğü gibi çıktığını ifade eden Merve Bal, benzer vakaların birbiri ardına geldiğini söyledi.

Merve Bal, “ENSAR Vakfı’ndaki tecavüzlerin sorumluluğunu bir kişiye yükleyerek vakfı temize çıkarmaya çalışanlar, tek tek yaşanan tecavüz ve ölüm vakalarında ise hiçbir sorumluluk hissetmiyorlar. Ülkemizde yaşanan ensestin üstü, ‘kutsal aile’nin korunması adına örtülüyor, çocuk yaşta evlilikler teşvik ediliyor, çocuk istismarı yaygın olarak yaşanıyor” dedi.

“VAKFA DEĞİL ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKILMALI”
Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunmasından sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sema Ramazanoğlu’nun “Bir kere rastlanması, kurumları karalamak için gerekçe olamaz” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Merve Bal, “ENSAR Vakfı’nda tecavüze uğrayan çocuklara sahip çıkmak yerine, vakfa sahip çıkıyor, siper oluyor. Meclis Genel Kurulu’nda ‘çocuklara yönelik cinsel istismarı ve kadınlara yönelik şiddeti önlemede ihmali bulunduğu’ gerekçesiyle hakkında verilen gensoru önergesinin reddedilmesi sonucunda ise utanmadan sevinç gösterileri yapılıyor, tebrik kuyrukları oluşturuluyor” dedi.

“MAĞDUR EDEBİYATINI BIRAKIN, İSTİFA EDİN”
Çocukların korunmasına yönelik Anayasa ve yasa hükümlerini de hatırlatan Merve Bal, “ENSAR Vakfı derhal kapatılmalı, tecavüzü gerçekleştiren görevlinin yanı sıra vakfın tüm yöneticileri de yargılanmalıdır. Görevlerinin bilincinde olmayan, çocuk istismarlarını hiçe sayan, bunu toplum nezdinde normalleştirmeye çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu derhal istifa etmelidir” dedi.

Açıklamanın ardından eylemciler bir süre daha slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı