REKLAMI GEÇ

Birlikte değiştirmeye çağrı

Birlikte değiştirmeye çağrı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi, katılımcı demokrasinin gelişiminin desteklenmesi amacıyla “Örgütlenme Özgürlüğü” başlıklı bir iletişim kampanyası başlatıyor. “Birlikte Değiştirelim” sloganıyla dört ilde yürütülecek kampanyanın Denizli etabı, STGM Denizli Yerel Destek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM), yürütmekte olduğu “Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişiminin ve Sivil Diyaloğun Gelişmesinin Desteklenmesi” projesi çerçevesinde, “Birlikte Değiştirelim” sloganıyla, bir “Örgütlenme Özgürlüğü” kampanyası başlatıyor. Kampanyanın duyurulması amacıyla, Eskişehir ve Diyarbakır’da yapılan basın toplantıların ardından üçüncü toplantı, bugün Denizli’de yapıldı.

Türkiye’de sivil toplumun demokratik sürece katılımının desteklenmesi için, sivil toplum örgütleri, kamu kurumu temsilcileri ve yurttaşları ortak hareket etmeye davet eden“Örgütlenme Özgürlüğü” kampanyası, Ağustos ayına kadar devam edecek. Kampanya, STGM’nin Yerel Destek Merkezleri’nin bulunduğu, Adana, Denizli, Diyarbakır ve Eskişehir illerinde yürütülüyor.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi hakkında basın mensuplarına bilgi veren STGMKampanya Sorumlusu Seda Alp, projenin genel hatları hakkında bilgi verdikten sonra STGM’nin çalışma ilkeleri ve bugüne kadar yürüttükleri kampanyaları anlattı. STGM’nin katılımcı demokrasinin geliştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Alp, Örgütlenme Özgürlüğü Kampanyası’nın da kendi çalışmaları açısından yeni ve önemli bir aşama olacağını söyledi. Kampanyanın metodolojisi hakkında bilgi veren Zarakol İletişim Proje Sorumlusu Nilüfer Şener ise sivil toplum örgütleri açısından, örgütlenme özgürlüğünün yaşam alanı nasıl genişletilebilir, kamuoyu ile sivil toplum kuruluşları arasındaki bağ nasıl güçlendirilebilir sorularına çözüm bulmak için bu kampanyanın hayata geçirildiğini söyledi. Şener, kampanyanın yürütüleceği Eskişehir, Diyarbakır, Denizli ve Adana illerinde sosyal paydaşların katılımıyla arama konferansları düzenleyeceklerini ifade etti. 13-14 Şubat’ta Denizli’de gerçekleştirilecek arama konferansına STK, yerel yönetim ve kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler, işadamları, dezavantajlı gruplar gibi toplumun farklı kesimlerinin katılacağını belirten Şener; “Arama konferansına 40 kadar sosyal paydaşımız katılacak. Arama konferansının metodolojisi gereği bu sosyal paydaşlar kendi deneyimlerini birbirleriyle paylaşacaklar, kentin sorunları üzerine fikir alışverişinde bulunup örgütlenme özgürlüğünün önündeki engelleri tartışacaklar. Bu konferanstan çıkacak ortak akıl ile iletişim kampanyası geliştirilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı