REKLAMI GEÇ

“Bizi dilenciliğe zorlamayın”

“Bizi dilenciliğe zorlamayın”

6 Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Azmi Ermiş, Türkiye’de 8,5 milyon engelli olduğu halde devletin bu kişilere iş olanağı sağlamadığı için engellilerin dilenciliğe zorlandığını söyledi

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2008 Çarşamba, 00:00

15 Ekim Beyaz Baston Dünya Körler Günü nedeniyle, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde açıklama yapan 6 Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Azmi Ermiş, Türkiye’de yüzde 1.1 görme özürlü ve 8,5 milyon dolayında engelli bulunduğunu belirterek, bu insanlara devlet tarafından istihdam sağlanmadığı için engellilerin dilenciliğe zorlandıklarını öne sürdü.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Engellilerin üretmesinin ve çalışmasının en doğal hakları olduğu halde, senelerdir işsizlik sorunuyla boğuşmaya devam ettiğini ifade eden Ermiş, “Bizler beyaz bastonumuzla sosyal hayatın her yerinde varsak, haklarımızı talep etmemiz, çalışıp üretmemiz de en doğal hakkımız olmalı. Bizler yaşamak ve yaşamak için üretmekten yanayız. Bu konudaki haklı isteğimizi yetkililer duymalı. Zaten sesimizi duyurmak için bu konuda eylemlerimizi de hayata geçireceğiz. Aynı zamanda Beyaz Baston Körler Günü nedeniyle önümüzdeki günlerde kan bağışı gerçekleştireceğiz. Biz bu ülke için kanımızı ve gerekirse canımızı da veririz ama büyükler de üstlerine düşeni yapıp bizlere iş imkanı sağlasınlar ki, dilenciliğe zorlanıp toplum dışına itilmeyelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı