REKLAMI GEÇ

BRAVO SİZE!

BRAVO SİZE!

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı Denizli Platformu, Gazze için düzenlediği kermeste toplanan paraların bir kısmını, Gazze’ye göndermek üzere Deniz Feneri Derneği’ne gönderdi! Platform Sözcüsü Fevzi Özdemir, “Deniz Feneri’ne hala güveniyoruz” sözleriyle hayretler uyandırdı! Denizli Milletvekili Ertemur ise derneğin Türkiye ayağıyla ilgili bir çalışma yapılmamasının son derece düşündürücü olduğunu dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

Denizli’de Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı Denizli Platformu’nun, Gazze’ye yardım için düzenlediği kermeste, 28 bin 100 TL toplandı. Platform üyesi Ayşe Verim, toplanan yardımları Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Derneği ve İHH Vakfı aracığıyla, Gazze’ye gönderdiklerini söyledi. Denizli’de faaliyet gösteren 31 vakıf ve dernek tarafından oluşturulan Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı Denizli Platformu, Gazze’de yaşayanlara yardım için geçtiğimiz günlerde kermes düzenlemişti. Kermes sonunda, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı Denizli Platformu üyesi Ayşe Verim, platform üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında, toplanan yardımların içeriğini açıkladı. Verim, “Topladığımız yardımları, Gazze’ye ulaştırmaktan, oradaki acılara ortak olmaktan mutluyuz.2.5 gün süren kermes sonunda, 28 bin 100 TL topladık. Toplanan paranın 8 bin 100 TL’sini Deniz Feneri aracılığıyla, 10 bin TL’sini Cansuyu Derneği aracılığıyla, 10 bin TL’sini de İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracığıyla Gazze’ye ulaştırdık” diye konuştu. Verim, ayrıca toplanan 9 koli giyeceğin de Denizli Belediyesi Sevgi Eli’ne aktarıldığını söyledi. Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı Denizli Platformu Sözcüsü Fevzi Özdemir, Deniz Feneri’ne hala güvendiklerini, bu yüzden yardımları Deniz Feneri aracılığıyla Gazze’ye ulaştırdıklarını söyledi. Özdemir’in bu sözleri, dinleyenlerde büyük şaşkınlık yarattı.

Resmi bir mahkeme tarafından, suçlu olduğu resmen kanıtlanan bir dernek vasıtasıyla yapılan bu yardımın, kafa karıştırıcı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, özellikle böyle zamanlarda halkın, duygu sömürüsüne açık olduğunu söyledi. Türk insanının duygusal ve yardımsever özelliklere sahip olduğunu dile getiren Vekil Ertemur, halkın, bu tür olaylar karşısında olumlu tepkiler gösterdiğini ancak bazı kişi, kurum ve dernekler için de bu tür olayların bir fırsat olduğunu söyledi. Deniz Feneri Derneği’yle ilgili ülkemizde herhangi bir çalışmanın yürütülmüyor olmasını talihsizlik olarak nitelendiren Ertemur, “40 milyon Euro’luk bir vurgun gerçekleştiren bir derneğin Türkiye uzantısının denetlenmiyor olması son derece kafa karıştırıcıdır. Alman Hakim’in, derneğin Türkiye uzantısının araştırılması gerektiğini söylemesine rağmen harekete geçen kimse yok. Toplanan bu yardımların doğru yerlere ulaşıp ulaşmadığı konusunda net bir bilge bile yok elimizde. Hala böyle derneklere bağış yapılması son derece düşündürücü bir olaydır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı