REKLAMI GEÇ

BU DA ROTAREST

BU DA ROTAREST

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Yeşim Yöney, Rotary Kulübü’nün, gazetelerin hep magazin sayfalarında yer aldığını, artık hizmetleri ile tanınmak istediklerini söyledi. Yöney, “Biz çatal bıçak kulübü değil, toplumu ile birlikte hizmet üreten bir sivil toplum örgütüyüz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2010 Çarşamba, 18:14

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Yeşim Yöney, Denizli ve Aydın’daki Rotary kulüplerini ve kulüplerin hedeflerini tanıtmak üzere, Aydın ve Denizli’deki kulüp başkanları ile birlikte, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’yi kapsayan Uluslararası Rotary 2440. Bölge’nin federasyon başkanlığını yapan Yeşim Yöney, basın toplantısında, hizmetleri ile değil, düzenledikleri eğlencelerle, basında yer almaktan yakındı. Yöney, “Basında magazin sayfaları dışında haber olarak yer alamıyoruz. Biz, hizmetlerimizle tanınmak istiyoruz. Basında daha çok partiler ve eğlencelerimizle yer aldığımız için bizimle çalışmak isteyenlere ulaşamıyoruz. Doğru, partiler, eğlenceler düzenliyoruz çünkü bu partilerden elde ettiğimiz gelirlerle projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Biz çatal bıçak kulübü değil, toplumu ile birlikte hizmet üreten bir sivil toplum örgütüyüz” dedi. Yöney, bu durumu düzeltmek ve basında hizmetleri ile yer alabilmek için Eylül ayı başında, Rotary kulüplerinin başkanlarını eğitime alacaklarını belirterek, “Rotary kulüp başkanlarımıza, basınla ilişkilerine çeki düzen vermeleri, onlarla nasıl bir iletişim kurmaları gerektiği konusunda, Nedim Atilla ders verecek. Toplumdan kopuk bir imajımız var ama biz fırçayı eline alıp, köyde okulu köylülerle birlikte boyayan tipleriz. Biz toplumla kucaklaşmak istiyoruz” dedi.

“Büyük projelere imza atıyoruz”
Yöney, ““Yıllardır magazin sayfalarında yer alıyoruz ama aslında çok büyük projelere imza atan, çok büyük bir sivil toplum örgütüyüz. ABD’de ilk kurulan sivil toplum örgütü Rotary’dir. 106 yaşındaki Uluslararası Rotary Kulübü, 202 ülkede hizmet veriyor. Son olarak da Filistin’de bir kulüp kurduk. 33 bin kulübümüz var ve 1 milyon 200 bin rotaryan hizmet veriyor. Hastane, okul, park yapımı, hastanelere tıbbi malzeme ve ilaç temini, tarımsal sulama projeleri gibi birçok projemizi gerçekleştirdik. Kütüphaneler açıyoruz. Bu kulüp, her köşede büyük projelere imza atıyor” dedi.

Çocuk felcine savaş açtılar
Uluslararası Rotary’nin en büyük projelerinden birinin dünyada çocuk felci hastalığını ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Yöney, “Bu proje için 1.5 milyar dolar harcadık ve yüzde 99.1’lik başarı yakaladık. Dünya’da 3 bin 50 olan çocuk felci vaka sayısı, binlere kadar düştü. 1998’den beri Türkiye’de bu hastalığın mikrobu görülmüyor. Şu anda Dünya’da sadece 4 ülkede görülüyor. Amacımız, bu hastalığı tamamen ortadan kaldırmak” dedi.

Kimsesiz çocuklara iş becerisi kazandıracaklar
Bu seneki ana hedeflerinin, yetiştirme yurdu ve ıslah evlerinde, kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları açmak olduğunu belirten Yöney, “Yetiştirme yurtları ve ıslah evlerindeki çocuklar, 18 yaşını doldurduklarında sokağa bırakılıyor. Bu çocuklarımız, 18 yaşından sonra tek başlarına kalıyor. Onlara hayatlarını idame ettirmelerini sağlayacak bir becere kazandırmak istiyoruz” dedi. Yöney, “Meme kanseri bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Tarımsal alanda suyun doğru ve etkin kullanımı konularında projelerimiz var. Anne-çocuk ölümlerini azaltmak istiyoruz. Öğretmen adayları için ‘Toplum Liderleri Geliyor’ isimli bir projemiz var. İşsizlikle mücadele için İş-Kur ile ortak meslek kursları açacağız. Uluslararası Rotary, toplumların yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyor. Burslar, değişim programları ve yurtdışında eğitim imkanları ile çeşitli ülkeler arasındaki önyargıların kaldırılmasına önayak oluyoruz. Filistin, Mısır, İsrail ve Türkiye’deki gençleri bir araya getirip bir barış projesi uygulayacağız” dedi.

“Yardım paketleriyle insanlara yardım edilemez”
Yöney, “Diğer sivil toplum örgütleri ya da yardım kuruluşları gibi, Ramazan paketleri dağıtmakla insanlara yardım edilebileceğine inanmıyoruz. İnsan, edindiği bir beceri sayesinde yaşam mücadelesini sürdürebilir. Bunun için ayni ya da nakdi yardım yapmak yerine, meslek edindirme kursları açmak gibi çözümlerimiz var. İnsanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz” dedi.

Yeni dönem çalışmalarını anlattılar
Yöney’in ardından, Delikliçınar Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Kıvrak, Aydın Rotary Kulübü Başkanı Şinasi Ağan, Aydın Güzelhisar Rotary Kulübü Başkanı Ayhan Atıgan, Denizli Rotary Kulübü Başkanı Betül Güneri, Denizli Rotaract Kulübü Başkanı Beyza Kocabay, Delikliçınar Rotaract Kulübü Başkanı Melisa Tankır, Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Hamdi Özdemir, 1 Temmuz’da başlayan ve 1 yıl sürecek olan yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya, Rotaractlardan Sorumlu Guvernör Yardımcısı Kayhan Aydın, 2440. Bölge Rotaract Toplum Hizmetleri Koordinatörü Mehmet Çakmak katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı