REKLAMI GEÇ

Buruk kutlama

Buruk kutlama

TEMA Vakfı temsilci ve gönüllüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla herkesi doğaya karşı duyarlı olmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Birleşmiş Milletler’in 1972 yılında İsveç’te 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede kabul ettiği 5 Haziran Dünya Çevre günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de biraz buruk kutlanıyor. Küresel ısınma ve çevre felaketlerinin gölgesinde geçecek olan Dünya Çevre Günü’nün 2008 yılı ana teması, “İklim değişikliği ve toplumların bu konuda alması gereken önlemler” olarak belirlendi. Etkinliğin sloganı ise, “Düşük karbon ekonomisine doğru: alışkanlıklarından vazgeç” oldu.

Kuruluş amacı erozyon ve çölleşme konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak ve bu mücadelenin devlet politikası haline getirilmesini sağlamak olan TEMA Vakfı da bu hedef doğrultusunda temsilcileri ve gönüllüleri ile birlikte Türkiye genelinde değişik etkinliklerle toplumun dikkatini çekmeye çalışacak.

TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Zeki Akakça, toprak, su ve havanın geleceğini korumak için herkesi birlikte mücadeleye çağırdıklarını belirtti. “Toprağımız, suyumuz, havamız ve yaşamımızın sağlıklı olması insanlarımızın mutluluğu demektir” diyen Akakça, “Bu mutluluğun da sağlıklı bir çevreye sahip olmakla gerçekleşeceğini inanıyoruz. Bu özel gün ve hafta içerisinde toplumun tüm katmanlarını geleceğe dair bir kez daha düşünmeye davet ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı