REKLAMI GEÇ

CHP DENİZLİ EMNİYETİ’NE TEPKİLİ

CHP DENİZLİ EMNİYETİ’NE TEPKİLİ

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan’ın seçim ofisine yapılan saldırıyı sert bir dille eleştirerek, olaydan polisi sorumlu tuttu.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 13:04

Çavuşoğlu, Arslan’ın seçim ofisi önünde Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve partililer ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu ve partililer, ellerinde saldırı anını gösteren görseller ile gazetecilere fotoğraf çektirdi.

Denizli’nin 11 Mart’ta en karanlık gecelerinden birisini yaşadığını belirten Çavuşoğlu, “Denizli Denizli olalı böyle zulüm görmedi. Yapılanlardan herkes nasibini aldı. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan’ın seçim ofisi de saldırıdan nasibini alan yerlerden oldu” diyerek, şöyle devam etti:
“Emniyet güçleri, seçim ofisinin kapısına yüklenmiş, açılmayınca mermer parçasını kapıya atmıştır. Atılan mermer parçası kapının profiline denk gelmiş, böylece yaralanma ya da ölümle sonuçlanabilecek bir olaya ramak kalmıştır. Denizlililer, Berkin Elvan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirmek için en demokratik hakkını kullanmak istemiştir.
Geçmişte Gezi Parkı eylemleri sırasında bu şehirde binlerce kişi yürümüş, kimsenin burnu kanamamış, işyerleri hasar görmemiştir. Ancak Emniyet Müdürü’nün değişmesinin ardından yaklaşım da değişmiştir. Sonuçta bu tablo ortaya çıkmıştır. Polis, sadece saldırıya endeksli davranmıştır. Gaz bombaları atılmış, yeni Berkin vakaları yaşanmasına ramak kalmıştır.”

polis-anons

MHP seçim ofisine yapılan saldırıyı da anımsatan Çavuşoğlu, “Bu saldırılar Denizli’de huzur içinde geçen seçim ortamını sabote etmek içindir. Kaosun nerede, nasıl yaratılacağının mesajı verilmek istenmiştir. MHP seçim ofisine o taşı kim atmıştır. Böyle bir taş herkesin gözü önünde CHP adayının ofisine yapılabildiğine göre, karanlık yerlerde neler yapılmaz ki” dedi.

Denizli’deki itidali bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Emniyet Müdürü’nün üzerindeki baskıyı biliyoruz. Denizli Emniyet Müdürü’nün değişmesinden sonraki süreci dikkatle takip ediyoruz. Buradan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Görgü tanıklarının ifadesine göre, taşı atan polisin kask numarası 2…0’dır” diye konuştu.

Olayla ilgili Vali Abdülkadir Demir’i bilgilendirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, Demir şehir dışından döndüğünde CHP seçim ofisine atılan taşla kendisini ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı