REKLAMI GEÇ

Çin mallarına karşı boykot çağrısı

Çin mallarına karşı boykot çağrısı

Doğu Türkistan’da yaşanan olayları proteste etmek amacıyla Denizli Delikçınar Meydanı’nda toplanan Kamu-Sen’e bağlı sendika temsilcileri, “Türkiye; Doğu Türkistan’daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının ülkeye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2015 Cumartesi, 16:42

Türkiye Kamu-Sen’de bağlı sendikaların Denizli il temsilcileri, Doğu Türkistan’da oruç tuttukları için işkenceye maruz kalan ve öldürülen Uygur Türkleri için toplandı. Bazı siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği basın açıklaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Oruç tutmadıkları gerekçesiyle öldürülen 28 Uygur Türkü için Fatiha okuyan karabalık adına basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş yaptı. Demirtaş, “Türk Hükümeti, Doğu Türkistan’daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye’ye girmeyeceğini ilan etmek zorunda. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır” dedi.

denizli-turkiye-kamu-sen-basin-aciklamasi-ic
Basın açıklamasının ardından kalabalık, “Türk milleti uyan, kardeşlerin katlediliyor”, “Yok olsun Türklüğe kefen biçen hainler”, Bu katliama seyirci kalmayacağız” şeklinde sloganlar atarak olay yerinden dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı