REKLAMI GEÇ

CSA’dan ayrımcılık ve nefrete karşı proje

CSA’dan ayrımcılık ve nefrete karşı proje

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğu Geliştirmesi Hibe Programı kapsamında gerçekleştireceği, “Sivil Toplum Diyalogu İçin Sanat” projesinin tanıtım toplantısını Şiir Otel’de yaptı. 17-24 Ocak 2015 tarihleri arasında “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemi ile Mücadele” temasıyla gerçekleştirilecek olan projeye, plastik sanat alanında çalışan 12 sanatçı katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2014 Cumartesi, 09:59

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın bu yıl 2.’sini gerçekleştireceği “Sivil Toplum Diyaloğu için Sanat” projesinin tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Ressam Bedri Baykam, CSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

“Avrupa Birliği Sivil toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hazırlanan “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” projesinin, İtalya’da faaliyet gösteren Associazione di Promozione Sociaye Lunaria kuruluşu ve Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği(UPSD) ile ortak hazırlanan projeyi 17-24 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştireceklerini belirten CSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, proje kapsamında Türkiye’den 9 Avrupa ülkelerinden 3 olmak üzere plastik sanat alanında faaliyet gösteren 12 sanatçının Denizli’de buluşacağını söyledi.

Abalıoğlu projenin “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemiyle Mücadele” temasıyla gerçekleştirileceğini belirterek, “Proje kapsamında, özellikle yakın coğrafyamızda ve hatta ülkemizde endişe verici bir noktaya ulaşan gerginlikler, kardeş kavgaları, savaşlar, dökülen kanların nedenlerine değineceğimiz paneller de gerçekleştirilecek. Sanatçılarımızın bu alanda üreteceği eserler ile ayrımcılık ve nefret söylemlerine dikkat çekeceğiz. Bu eserler Denizli ve İstanbul’da sergilenecek” dedi.

ic-1

“ORTAÇAĞI YAŞIYORUZ”
Atatürk’ün sanat ile ilgili görüş ve düşüncelerini hatırlatan UPSD Başkanı Ressam Bedri Baykam, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde sanata ve sanatçıya değer verilmediğini belirtti. Özellikle 2004 yılından sonra Türkiye’de sanatın ortaçağ dönemini yeniden yaşadığına dikkat çeken Baykam, “Avrupa ülkelerine baktığımızda sanat ve sanatçının arkasında vakıflar, devlet ve işadamları var. Bizim ülkemize baktığımızda ise ‘tablon satılmıyorsa maaş verelim’ diyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ancak aylamayacağız. Mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ic-2

TELEKONFERANSLA KATILDI
Proje ortağı İtalyan sivil toplum örgütlerinden biri olan Lunaria’nın dernek temsilcisi Sergio Andreis toplantıya telekonferansla katıldı. Andreis, derneklerinin 1992 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini, 18-25 yaş grubunda 450 üyelerinin bulunduğunu ve her yıl bin genci çalışmalarına dahil ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı