REKLAMI GEÇ

Dağcılar karlı zirveye tırmandı

Dağcılar karlı zirveye tırmandı

Denizli Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) üyeleri, 2571 metre rakımıyla Ege Bölgesi’nin en yüksek zirvesi olan Honaz Dağı’na tırmandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2017 Salı, 16:55

Deniz TOKAT /(DHA)
DENDAK’ın Honaz Dağı’na düzenlediği tırmanışa Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) planlı eğitimlerini alan ve ekipmanlarını tamamlayan 17 üyesi katıldı. DENDAK Başkanı Hasan Kurt, önceki dönem başkanlarından Gülcan Çeşmeli ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ekibin rehberliği ve sorumluluğunu kulüp yönetim kurulu üyesi ve TDF Denizli İl Temsilcisi Taylan Özgür yaptı.

Zirve için saat 05.00’de başlayan zorlu yürüyüş, etkili olan rüzgar ve kar yağışı dağcılara zor anlar yaşattı. Ekip 50 derece eğimde kazma ve krampon kullanarak zirveye ilerledi. Zirveye 15.45’te ulaşan dağcılar, -15 derecelik hava sıcaklığıyla karşılaştı. Zirveye ulaştıktan sonra Türk bayrağı açan ekip bir müddet mola verdikten sonra inişe geçti. 21 kilometrelik etabı saat 22.00’de tamamlayarak Aydınlar Mahallesi’ne ulaştı.

Ekibin rehberliğini yapan TDF İl Temsilcisi Taylan Özgür, oldukça zorlu bir parkuru tamamladıklarını belirterek, “Keyifli bir faaliyet gerçekleştirdik. Zirveye ulaşmak biraz zorlu oldu ama ne kadar zor o kadar güzel oluyor. Tırmanışı başarıyla tamamlayan tüm sporcu arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı