REKLAMI GEÇ

Danışman olup özürlülere yol gösterecek

12 yaşında iken akrabalarına yardım olsun diye, gece gittiği tarlada iki okulunu da harman makinesine kaptıran Fatih Gültekin (17), kendisi gibi kaza geçirenlerin aksine, hayata sıkı sıkı tutunup, okulunda başarılı bir öğrenci olurken, aynı zamanda da okul takımında forvet olarak top koşturuyor. Ayaklarıyla bilgisayar kullanan, elleri ile kolları olmamasına rağmen bisiklet süren ve sosyalliği ile tüm ilçenin takdirini toplayan Fatih Gültekin, bu sene ÖSS’yi kazanıp, psikolojik danışman olmak istiyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

Bundan 5 yıl önce, tarlada harman makinesine kaptırdığı kolları dibinden kopan Fatih Gültekin, 3 ay İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra, memleketi olan Acıpayam’ın Yassıhöyük Köyü’ne döndü. Kollarının olmamasına karşın neşesini hiçbir zaman yitirmeyen ve hayata daha sıkı bağlanan Fatih Gültekin, Acıpayam Ticaret Odası eski Başkanı İlhan Özcan’ın kendisi için kampanya başlatıp 50 bin YTL ödeyerek elektronik protez kol almasına karşın, onu hiç kullanmamış bile…

Yıllarca okula, elleri kolları olmamasına karşın bisiklet sürerek giden Acıpayam Anadolu Lisesi’nin son sınıfında okuyan Fatih Gültekin, ayaklarıyla bilgisayar kullanıyor. Fatih, okul takımının da golcüsü… Ama onun en büyük isteği, Engelliler Futbol Milli Takımı’nda top koşturup aynı zamanda ÖSS’yi kazanarak psikolojik danışman olmak. Okulda, zekiliği ve yetenekleri ile göz dolduran Fatih, derslerinde başarılı olduğu için geçen sene teşekkür belgesi almış.

Kendisinin durumunun herkese örnek olmasını isteyen Fatih Gültekin, “Benim gibi herkesin başına kaza gelebilir. Hayatın sonu değil. Yaşamdan kopmamak lazım. Ben bu kazayı geçirdiğim zaman sanki uyandım. Hayata daha çok bağlandım. Sosyal biri olmaktan mutluyum. Derslerim de iyi. Bu sene üniversiteyi kazanıp psikolojik danışman olmak istiyorum. Türkiye’de benim durumumda olan özürlülere danışmanlık yapacağım. Başıma gelenleri, bunlara rağmen hayata küsmediğimi anlatacağım. Onları rahatlatacağım. Ve hayata sımsıkı sarılmalarını sağlayacağım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı