REKLAMI GEÇ

DEMESKO, okullara meyve dağıtacak

DEMESKO, okullara meyve dağıtacak

Domuz Gribi ve ardından ortaya çıkan GDO’lu ürünler meselesi, hal esnafını zor durumda bıraktı. Bir taraftan ‘İyi beslenin’, bir taraftan da ‘Ürünlerde GDO var’ denmesine tepki gösteren DEMESKO, Domuz Gribi’ne karşı okullara meyve dağıtma kararı aldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2009 Perşembe, 18:35

Domuz Gribi ve gündemden düşmeyen GDO’lu ürünler, hal esnafını zor durumda bıraktı. Domuz Gribi’ne karşı uzmanların ‘İyi beslenin’ demesinin ardından, meyve satışlarında iyi rakamlara ulaşan hal esnafı, GDO tartışması nedeniyle ise ürün satamaz duruma geldi. GDO tartışmasından dolayı, geçen yıla göre bu yıl domates ve biber satışlarında yüzde 40 oranında bir düşüş yaşandığını belirten Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği, televizyonlardan yapılan açıklamalara karşın, okullarda meyve dağıtma kararı aldı. İleriki günlerde okullarda meyve dağıtacak olan Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği, yapacağı bu eylemle ürünlerin GDO’lu olmadığını anlatacak ve Domuz Gribi’ne karşı, meyve tüketiminin artmasını sağlayacak.

Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, Domuz Gribi’ne karşı okullarda meyve dağıtacaklarını söyledi. DEMESKO Başkanı Öztürk, Denizli Toptancı Hali’nde düzenlediği basın toplantısında, şu anda Domuz Gribi konusunun gündemi meşgul ettiğini belirterek, gripten korunmanın yolunun taze meyve ve sebze tüketmekten geçtiğini söyledi. Uzmanların, bünyenin zayıflığının hastalığa yakalanmaya zemin oluşturduğu yolundaki görüşlerini hatırlatan Öztürk, ”Bünyeyi güçlendirmek için sağlıklı beslenmek lazım. Sağlıklı beslenmek için ne yapmak lazım? Mevsimsel olarak bugün portakal, domates, biber, mandalina, greyfurt gibi taze sebze meyveler tüketmek lazım” diye konuştu.

Öğrencilere meyve dağıtmayı planladıklarını anlatan Öztürk, ”Öğrencilerimize Denizli halimizin bir ikramı olarak meyve dağıtmayı düşünüyoruz. İnsanlarımıza da meyve tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Dolayısıyla bünyenin güçlenmesi, Domuz Gribi ve diğer hastalıklara yakalanmamak için sağlıklı beslenmek lazım” dedi. Öztürk, ayrıca kentin birkaç merkezine stant kurarak, vatandaşlara, portakal, mandalina ve greyfurttan oluşan meyve suyu karışımını ikram edeceklerini kaydetti. Basında boyalı mandalina ve boyalı biber üretildiğine ilişkin haberlerin yer aldığına da değinen Öztürk, şu andaki teknolojiyle boyalı biber veya mandalina yapılamayacağını, iddiaların ülke tarımına zarar verdiğini ileri sürdü.

DEMESKO Başkanı Öztürk, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) konusunda herkesin beyanda bulunmasının, Türk çiftçisi ve tarımına zarar verdiğini, TV kanallarında konu işlenirken, fon olarak sebze ve meyvenin gösterildiğini, insanların bu üründen kaçmaya başladığını anlattı. Öztürk, ”Elimizdeki verilere göre, geçen yılın bu aylarıyla kıyasladığımız zaman yüzde 40 oranında domates ve biberin eksik tüketildiğini görüyoruz. Bundan kim yarar görecek? Bilgi kirliliği yaratmayalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı