REKLAMI GEÇ

Demokrasi Platformu’ndan yürüyüş çağrısı

Demokrasi Platformu’ndan yürüyüş çağrısı

Denizli Demokrasi Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gerçekleştireceği yürüyüşe tüm Denizli halkını davet etti. Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Cumhuriyet değerlerinin sonsuza dek yaşatılacağına olan inancımızı herkesle paylaşmak için bayrağını alan yürüyüşe gelsin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2016 Perşembe, 14:12

29 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gerçekleştirecekleri “Cumhuriyet Yürüyüşü”nün hazırlıklarını tamamladı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 29 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da Atatürk Stadı önünde toplanılacağını, ardından da Emek Caddesi ve İstiklal Caddesi takip edilerek, Gazi Bulvarı üzerinden Valilik önüne çıkılacağını söyledi.

Tüm Denizli halkına çağrıda bulunan ve “Bayrağını alan gelsin” diyen Müjdat İlhan, cumhuriyet tarihinin en vahşi terör saldırısını, hain darbe girişimini ve tüm terör örgütlerini lanetlediklerini ifade etti.

İlhan, “Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin ulus bilincine bağlı olduğunu bise yaşadıkları ile anlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bugün daha iyi anlamaktayız. IŞİD terörü bir yanımızda, Irak ve Suriye’de devam eden savaş bir yanımızda. Yaşadıklarımızın tamamının nedeni ve ortak özelliği bu unsurların emperyalist ülkelerin maşası terör odakları olmalarıdır. Demokrasi diyoruz, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti diyoruz. Bu kavramların önemi için Cumhuriyetin olmazsa olmazlığını yineliyoruz. Cumhuriyetimiz, demokratik hakların kullanımı için daha da güçlü olmak zorundadır” dedi.

Denizli Demokrasi Platformu’nun ülkesine, vatanına ve cumhuriyetin sonsuzluğuna gönül verdiğini belirten Müjdat İlhan, “Sizlerin de bu düşüncede olduğunuzu iyi biliyoruz. İnandıkları değerlere çanı pahasına sahip çıkan dedelerin torunları olarak belki onlara layık olamadık. Fakat, şunu da bilmenizi isteriz ki, her şeye rağmen tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için bizler her türlü fedakarlığa hazırız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı