REKLAMI GEÇ

“Denizli Ahileri’nin 2. baskısı

“Denizli Ahileri’nin 2. baskısı

Ahi Sinan Esnaf Tüccar ve Sanayiciler Yarımlaşma Derneği’nin sponsor olduğu ve Eğitimci-Yazar Hasan Kallimci’nin yazdığı, ‘Denizli Ahileri’ kitabının 2. baskısı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2009 Çarşamba, 01:00

Eğitimci-Yazar Hasan Kallimci’nin, Denizli’deki ahiler ve ahi zaviyeleri ile ilgili araştırmalarının yer aldığı “Denizli Ahileri” adlı kitabının ikinci baskısı yapıldı. Kitabın sponsorluğunu, Ahi Sinan Esnaf Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD) üstlendi.

AHİYAD Başkanı Ali Ordu’nun önsözünün bulunduğu kitapta, ahilik hakkında bilgiler veriliyor. Başta Ahi Sinan ve Ahi Toman olmak üzere, Denizli’de tespit edilebilen 37 ahi şeyhi ve zaviyesi hakkında bilgilerin yer aldığı kitapta, ayrıca ahilik ile ilgili şiirler, Denizli ahiliği ve Denizli ile ilgili 32 fotoğraf yer alıyor.

AHİYAD Başkanı Ali Ordu, “Ahi Sinan ve diğer ahilerin hayatı, yaşama tarzı ve ahiliğe hizmetleri hakkında araştırmalar yapıp bunları kamuoyuyla paylaşmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Ticari ve kültürel alanda dünya şehirleri arasına giren Denizlimizin, inanç ve ideal olarak da ahilik düsturuyla en üst seviyede temsil edileceğine inanıyoruz” dedi.

Yazar Hasan Kalllimci de kitabın ikinci baskısını yapan AHİYAD yönetici ve başkanına teşekkür ederek, Denizli ile ilgili araştırmaların kitaplaşması için bu tür desteklerin diğer araştırmacılara da verilmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı