REKLAMI GEÇ

İlhan: “OHAL’in sürmesi izahtan uzaktır”

İlhan: “OHAL’in sürmesi izahtan uzaktır”

Avukatlar Günü kutlanıyor. 91. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’dan OHAL çıkışı geldi. FETÖ/ PYD unsurlarının kamudan temizlendiğinin söylendiğini hatırlatan İlhan, “Bu durumda OHAL’in devam ediyor olması, bizim için izahtan uzaktır” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2018 Perşembe, 13:16

5 Nisan Avukatlar Günü kutlamaları başladı. Valilik önünde bir araya gelen avukatlar, ATA’ya bağlılıklarını sundu.

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve avukatlar katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ardından katılımcılara seslendi.

Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri minnetle andıklarını ifade eden İlhan, “Terör belasını sonlandırmak için canını veren Afrin şehitlerimiz için içimiz acımaktadır. Yurt içinde ve Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerimiz, aynı hasta kafanın kurbanıdır” diye konuştu.

Açığa alının meslektaşları içinde de değerlendirmeler yapan İlhan, “Kurulduğumuz günden beri tüm tehditlerin karşısında durduk. Diğer barolarla birlikte hain darbe girişimini kamuoyuna açıkladık. Demokrasi, eksikliklerine rağmen darbeden iyidir. Ancak yer değiştirme ve açığa alınma kararları ile mesleğinden uzaklaşan meslektaşlarımız var. FETÖ/PYD unsurlarının kamuoyundan temizlendiği belirtiliyor. Ancak OHAL’in devam ediyor olması bizim için izahtan uzaktır. Tüm desteğimiz devam edecektir ama masumiyet karinesinin varlığı da unutulmamalıdır. Suçlu ve suçsuz şüpheye yer vermeyecek şekilde ayrılmalıdır” dedi.

“AVUKATLARIN SESİ KESİLİRSE, HALKIN SESİ DE KESİLİR”
Avukatlar ve Barolar Birliği’ne yapılan saldırılar hakkında da açıklama yapan İlhan, “Bu en hassas dönemde yapılan saldırılar doğrudan halka yapılmıştır. Avukatların sesi kesilirse, halkın sesi kesilir. Hiçbir zaman toplumsal sorumluluktan kaçmadık. Hukukun demokrasinin tek çaresi, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağı unutulmamalıdır” dedi.

Törenin ardından, avukatlar hayatını kaybeden meslektaşlarını Asri Mezarlık’ta mezarları başında andı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı