REKLAMI GEÇ

İlhan ve Feyzioğlu’ndan anlamlı mesaj

İlhan ve Feyzioğlu’ndan anlamlı mesaj

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Denizli Barosu’nun yeni hizmet binasının açılışı için Denizli’deydi. Feyzioğlu ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, etkinliklere yakalarında kadına yönelik şiddetin önlenmesini simgeleyen turuncu kuş kokartlarıyla katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2016 Pazartesi, 11:08

Denizli Barosu’nun yeni hizmet binası geçtiğimiz cuma günü düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi. Açılışa Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı, açılışın ardından önce basın mensuplarıyla bir araya geldi, ardından da “Hukuk ve Demokrasi” konferansı verdi.

YAKALARINDAKİ ROZET DİKKAT ÇEKTİ
Metin Feyzioğlu ve açılışa katılan baro başkanlarının etkinliklerde yakalarına takılan turuncu kuş rozetleri dikkat çekti. Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği’ne üye kadınlar tarafından hazırlanan turuncu kuşların çok özel bir anlamı var.

Açılışın gerçekleştirildiği 25 kasım günü aynı zamanda Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Dayanışma günü. 25 Kasım’dan başlayan ve İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık’a kadar devam eden süreç, kadına karşı şiddete dikkat çekilen, şiddetin önlenmesine yönelik eğitim ve farkındalık etkinliklerinin yoğunlaştığı bir süreç olarak ele alınıyor. Birleşmiş Milletler de bu süreçte “Dünyayı turuncuya boya” sloganıyla kampanya sürdürüyor.

GELİNCİK PROJESİ DEVAM EDİYOR
Denizli Barosu, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin faaliyetlerini artırırken, şiddet mağduru kadınların desteklenmesi için Barolar Birliği’nin “Gelincik Projesi”nde de etkin rol alıyor.

Kadına yönelik işlenen suçlarla ilgilenen ve mağdur kadınların desteklenmesine yönelik faaliyetlerde yer alan avukatların eğitimine yönelik düzenlenen “Gelincik Projesi” kapsamında Denizli Barosu’nun çok sayıda avukatı eğitim aldı, almaya da devam ediyor. Proje kapsamında şiddet mağduru kadınlara CMYK dışında da destek vermeye çalışan avukatlar, her cuma günü kadınlara danışmanlık hizmeti de veriyor.

BARO BAŞKANLARI DESTEK VERİYOR
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalışmalarına baro başkanları da destek veriyor. Denizli Barosu hizmet binasının açılış törenlerinde de Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği’ne üye kadınlar tarafından hazırlanan turuncu kuş kokartları Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanları ile avukatların yakalarına takıldı. Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu da açılış konuşmasında kadına karşı şiddetin önlenmesine dikkat çekti, bu alanda yapılan çalışmaların önemine değindi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı