REKLAMI GEÇ

Denizli caddeleri kırmızı beyaz olacak

Denizli caddeleri kırmızı beyaz olacak

Denizli Demokrasi Platformu’nun önderliğinde düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü yarın akşam gerçekleştirilecek. Platform Sözcüsü ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Türk bayrağını alan gelsin” çağrısında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2015 Çarşamba, 12:56

Denizli’de 26 sivil toplum örgütü ve siyasi partinin katılımıyla oluşturulan Demokrasi Platformu, Cumhuriyet’in 92 yıldönümünde yürüyüş düzenliyor. Denizli Barosu Başkanı ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Müjdat İlhan, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Denizli halkını Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti.

Türkiye Cumhuriyeti için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını vurgulayan İlhan, “Bir yanımızda IŞİD terörü, bir yanımızda birlik ve beraberliğimizi kasteden emperyalist ülkelerin maşası terör odakları. Bizler ise her türlü olumsuzluğa karşı bir bütün olmak için ‘demokrasi’ diyoruz. ‘Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti’ diyoruz” dedi.

cumhuriyet-yuruyusune-ic

Cumhuriyetin olmazsa olmaz olduğunu vurgulamaya devam edeceklerini söyleyen İlhan, Denizlililere “Cumhuriyetimiz, ‘demokratik hakların kullanımı için daha da güçlü olmak zorundadır’ diyoruz. Bizler vatanına ve Cumhuriyetin sonsuzluğuna gönül veren Denizli Demokrasi Platformu üyeleri olarak, sizlerin de bu düşüncede olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. İnandıkları değerlere canı pahasına sahip çıkan dedelerin torunları olarak belki onlara layık olamadık. Fakat şunu da bilmenizi isteriz her şeye rağmen tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için bizler her türlü fedakarlığa hazırız. Tüm yurttaşlarımızı, kendileri ve gelecek nesilleri için Cumhuriyet ve değerlerinin sonsuza dek yaşatılacağına olan inancımızı herkese duyurup paylaşmak için 29 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da Atatürk Stadyumuna Türk bayraklarını da alarak gelmesi için davet ediyoruz” çağrısını yaptı.

Platform Sözcüsü İlhan, yarın akşam saat 19.00’da Atatürk Stadyumu önünden başlayacak yürüyüş için güzergahın; Lise, Kıbrıs Şehitleri, İnönü ve İstiklal caddeleri olarak belirlendiği, bitiş noktasının Delikliçınar Meydanı olacağını, geçen yıl 40 bin katılımın bu yıl daha da fazla olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı