REKLAMI GEÇ

‘Alo Atık Pil Hattı’ kuruldu

‘Alo Atık Pil Hattı’ kuruldu

Denizli Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) atık pillerin ayrı toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla “Atık Pil Toplama Hattı” kurdu.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2013 Cuma, 11:33

 

Denizli’de ağaçlandırma, çevre eğitimi, atık yönetimi, yaban hayatın korunması, çevre projeleri geliştirilmesi konularında çalışmalar yapan DOÇEV, atık pillerin ayrı toplanması çalışmalarını 1999 yılından bu yana gönüllü olarak sürdürüyor.

Ülkenin her köşesinden başta okullar olmak üzere talep eden kişi ve kurumlara atık pil toplama kumbaraları ve bilgilendirici yayınlar gönderdiklerini açıklayan DOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, toplanan atık pilleri de taşıma ücretini karşılayarak geri aldıklarını söyledi. Toplanan atık piller ile DOÇEV tarafından, geri kazanımı veya bertarafı için yetkilendirilmiş kuruluş TAP’a teslim ediliyor.

ALO ATIK PİL HATTI
DOÇEV’in atık pillerin ayrı toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla 0.258.265 11 11 nolu telefonu ile ‘Atık Pil Toplama Hattı’ oluşturduğunu da belirten Abalıoğlu, “ Çalışma kapsamında; PAÜ öğrencilerinin katılımıyla oluşan ekiple, Denizli’deki başta elektronik eşya servisleri, beyaz eşya satıcıları, cep telefonu bayileri, fotoğrafçılar gibi işyerleri ziyaret edilerek, atık piller hakkında bilgilendirmeler yapıldı, atık pil kumbarası dağıtıldı” dedi.

Abalıoğlu ayrıca, kişi ve firmaların, atık pillerini doğrudan DOÇEV’e ulaştırabileceği gibi 0.258.265 11 11 nolu telefonu arayarak veya [email protected] e-posta adresine mesaj göndererek alınması için bilgi verebileceğini söyledi.

Atık Piller Neden Toplanmalı?
Piller ve çeşitli türlerdeki akümülatörler; canlı sağlığını olumsuz etkileyen, çevreyi kirleten cıva, çinko, demir, manganez, nikel, kurşun, kadmiyum, kobalt gibi elementler içerirler. Atık pillerin bilinçsizce doğaya terk edilmesi, çöpe atılması veya yakılması sonucunda; içerdikleri kirletici unsurlar toprağa, yer altı ve yer üstü sularına karışmakta, kimyasal maddeler çevrenin kirlenmesine yol açabilmektedir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile başta cıva olmak üzere bu elementlerin kullanım oranları azaltılsa da yasalar gereği atık pillerin ayrı toplanması ve usulüne uygun bertaraf edilmesi gerekmektedir.

Ne Yapılmalı?
Atık pilleri, kullanılmış cep telefonu bataryaları; – Evsel atıklara karıştırılmamalı, -Toprağa, suya, kanalizasyona, çöp kutusuna atılmamalı, – Yakılmamalı, – DOÇEV’e veya en yakın atık pil toplama noktasına teslim edilmeli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı