REKLAMI GEÇ

Dünya Denizli’yi ve Özay Gönlüm’ü konuşuyor

Dünya Denizli’yi ve Özay Gönlüm’ü konuşuyor

Referandum nedeniyle Almanya’da evet toplantıları düzenlemek isteyen Ak Parti ile Almanya hükümeti arasında yaşanan gerginlik, Leverkusen’de düzenlenen Özay Gönlüm Anma Etkinliği’ni Dünya basının bir numaralı gündem maddesi haline getirdi. Hafta sonu düzenlenen etkinliğe yalnızca Alman basını değil dünyanın önde gelen ajansları da akın etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2017 Salı, 14:17

Avrupa Denizlililer Derneği ve Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Leverkusen’de ortaklaşa gerçekleştirdiği Özay Gönlüm Anma etkinliği Pazar günü gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın da katıldığı etkinlik, Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesinden hemşeri dernekleri yöneticilerini de bir araya getirdi.


Referandum nedeniyle Almanya’da partilileriyle bir araya gelmek isteyen Ak Parti’nin önemli isimlerine Alman hükümetinden farklı gerekçelerle yapılan engelleme iki ülke arasında gerginliğe yol açarken, hararetli tartışmaların ortasında gerçekleştirilen Özay Gönlüm Anma Etkinliği ise bir anda önce Alman ardından dünya medyasının en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

FORUM’DA KAMP KURDULAR
Etkinliğe daha önce Almanya’daki iki toplantısı engellenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılacak olması nedeniyle bir anda tüm gözler Avrupa Denizlililer Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu etkinliğe çevrildi. Geçen hafta boyunca Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören’e etkinliğin içeriğiyle ilgili sorular yönelten Almanya’nın tüm önemli yayın organları, günlerce Özay Gönlüm’ü ve Denizlililer buluşmasını konuşurken, etkinliğin yapıldığı Leverkusen Forum Kongre ve Kültür Merkezi’ne 40’ın üzerinde Alman basın mensubu ve uluslar arası ajans muhabirleri adeta kamp kurdu.

YOĞUN İLGİ ŞAŞIRTTI
Etkinliğin siyasi bir şova dönüp dönmeyeceğini bekleyen Alman medyası, usta sanatçı Özay Gönlüm’ü günlerdir ekranlarına taşıyor ve Denizlilileri Leverkusen’de bir arayla getiren bu ismi anlatıyor. Keza etkinlikte müzik yaşamı tüm yönleriyle ortaya konulan, 3 saplı bağlamasından derlemelerine birçok özelliğine değinilen Özay Gönlüm’ün renkli kişiliği alman medyasının da oldukça dikkati çekti. Televizyonların ana haber bültenlerinden tartışma programlarına Alman medyasında “Denizlili Türk Ozan” olarak tanıtılan Özay Gönlüm kadar Avrupa Denizliler Derneği Başkanı Ali İnceröen’in yaptığı açıklamalar da günlerdir Alman kanallarında.

KRİZDEN FIRSAT DOĞDU
Özay Gönlüm anma etkinliği öncesinde Leverkusen Forum’da uluslar arası haber ajansları ve Alman medyasına sorularını yanıtlayan Avrupa Denizlililer Dernek Başkanı Ali İnceören’den açıklama almaya çalışan gazetecilerin çabası ilginç görüntülere yol açtı. Başkan İnceören, “aslında iki ülke arasında gerileme yol açan bu talihsiz süreç, ister istemez derneğimizi, memleketimizi ve usta sanatçımız Özay Gönlüm’ü Alman kamuoyuna anlatma fırsatını doğurdu. Şimdi tüm Alman basını ve ajanslar sayesinde dünyanın birçok ülkesi Özay Gönlüm’ü ve hemşerilerimizi konuşuyor. Dünyanın dört bir yanındaki tanıdıklarımızdan telefon alıyoruz” diye konuştu.

O GÜN NELER OLDU?
Avrupa Denizlililer Derneği’nin ev sahipliğindeki Özay Gönlüm Anma Etkinliği öncesi Türkiye ve Avrupa’nın dört bir yanından kente gelen Denizlililer ilk olarak DİTİB’de düzenlenen öğle yemeğinde buluştu. Burada Denizli yemeklerini yiyen gurbetçiler etkinlik nedeniyle Türkiye’den gelen önemli isimlerle tanışıp sohbet etme imkanı buldu. Gurbetçilerimiz, yemeğe katılan CHP’li vekil Arslan ve MHP’li vekil Ayhan’a da yoğun ilgi gösterdi.

MUHTEŞEM ETKİNLİK CANLI YAYINLANDI
Leverkusen Forum’da düzenlenen Özay Gönlüm Anma etkinliği ise TRT Müzik kanalından canlı yayınlandı. Sümer Ezgü’nün sunduğu ve türküleriyle renk kattığı programda, Makbule Kaya, Dilek Özkan ve Yeşim Dağlı gibi TRT sanatçıları sahne aldı. Münih’te yaşayan Denizlili Türk Sanat Müziği sanatçısı Münevver Yalçınkaya’nın da sahne aldığı programda gurbetçi gençler zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Sümer Ezgü, Alman sanatçılarla bir Özay Gönlüm şarkısını birlikte okudu. Gecede Özay Gönlüm’ün kendi sesinden dillere pelesenk olmuş Umman Nene’den mektuplarına ilişkin pasajlar da verildi.

EMEĞİ GEÇENLERE VE ONURLANDIRANLARA TEŞEKKÜR
Gecenin sonunda etkinlikte emeği geçenlere ve katılarak onurlandıranlara birer teşekkür plaketi de verildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizlili vekiller Arslan ve Ayhan, Denizli Ticaret odası Başkanı Uğur Erdoğan, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Pervin Oymak, Pamukkale TV Yönetim Kurulu Başkanı Emin Barıner’e plaketlerini Avrupa Denizliler Derneği Başkanı Ali İnceören takdim etti.


Siyasilerin yanı sıra Almanya’daki hemşerilerini Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli hemşeri dernekleri de yalnız bırakmadı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan oymak’ın yanı sıra İstanbul DENBİR Vakfı Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Başkan Yardımcısı Aleattin Kölgesiz, Kızılcabölükspor Yöneticisi Sefa Ağaç, İstanbul Çardaklılar Derneği Başkanı Erdoğan Cengizler Türkiye’den katılırken, Belçika denizliler Derneği, Solingen Denizliler Derneği, Biefeld Denizliler Derneği başkan ve yöneticileri de Levcerkusen’deydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı