REKLAMI GEÇ

13 yıllık örnek dostluk

13 yıllık örnek dostluk

Denizli Garnizon Komutanı 11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen 13 yıl önce tanıştığı Koreli Kurmay Albay Jooseng Han yakın dostluk kurdu. İletişimlerini koparmayan iki ülkenin subayları, örnek bir dostluk sergiliyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 16:50

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)-

Denizli’de Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından gazilere madalya verilmesi için düzenlenen törende Koreli Kurmay Albay Jooseng Han ile 11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, 13 yıl sonra tekrar karşılaşınca hasret giderdi.

Güney Koreli Kurmay Albay Jooseng Han ile 11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen’in arkadaşlığı 15 yıl önce İstanbul’daki Kara Harp Akademisi’nde başladı.

Güney Kore’den gelen, o dönem yüzbaşı olan Jooseng Han, kurmaylık eğitimi alırken akademide aynı sınıfta eğitim gören ve o dönem binbaşı olan Memduh Hakbilen ile tanıştı. 2 yıl birlikte kurmaylık eğitimi alan iki subay, eğitimi bitirince yeni görevlerine atandı ve yolları ayrıldı.

11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli’de görev yaparken, Kurmay Albay Jooseng Han ise Kore’nin Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşesi olarak göreve başladı. İki arkadaş dün gaziler için düzenlenen gecede buluştu. Koreli Albay Han ve Tuğgeneral Hakbilen, gecede bir araya gelip, 13 yılın hasretini giderdi, kucaklaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı