REKLAMI GEÇ

PAKDOS üyeleri, zirvede yeni bayrağı dalgalandırdı

PAKDOS üyeleri, zirvede yeni bayrağı dalgalandırdı

Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (PAKDOS) üyeleri Karcı Dağı’nın 2 bin 308 metre yüksek noktasında bulunan Karababa Zirvesi’ne 29 Ekim’de Türk Bayrağı dikti. Bir grup dağcı, geçtiğimiz günlerde zirvede yıpranmış bayrağı fotoğrafladı. PAKDOS üyeleri, zirveye tırmanarak yıpranmış bayrağı alıp, yerine yenisini asarak, zirvede ay-yıldızlı bayrağın yeniden dalgalanmasını sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2017 Salı, 15:01

Geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü Karcı Dağı’na Ornoz Vadisi’nden giriş yapan bir grup PAKDOS üyesi dağcı tırmanış yaptı. Dağcılar, 2 bin 308 metre yüksek noktasında bulunan Karababa Zirvesi’ne ulaşıp Türk Bayrağı dikti.

Geçtiğimiz hafta bir grup dağcı, Karababa zirvesine tırmandı. Burada, PAKDOS üyelerinin diktiği bayrağın yıpranmış olduğunu görüp fotoğrafını çektiler. Diktikleri bayrağın zirvede esen sert rüzgarlar nedeniyle yıprandığını öğrenen PAKDOS’un 4 üyesi, Karcı Dağı’nın doğu yamacından Karababa zirvesine tırmandı.

Yoğun sis ve tipi yüzünden zaman zaman zor anlar yaşayan ekip 2 bin 308 metreye ulaştı. Yıpranmış bayrağı söküp, yerine yenisini astılar. Bu önemli anı da fotoğraflayarak ölümsüzleştirdiler.

PAKDOS ekibi, 23 Nisan’da da yeniden aynı zirveye tırmanacak. Bu kez bayrağın kar yüksekliğinden ıslanmaması için daha yüksek direk dikecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı